Nemții fură civilizat

Furtul la români a devenit deja cutumă, așa că nu e nici locul, nici timpul să vorbesc despre asta. Vorbesc însă despre două povești legate de fenomen și care n-au legătură cu România.

Deunăzi, un muncitor de la o fabrică BMW a fost arestat pentru că a sustras – falsificând niște acte – scaune pentru mașini în valoare de (atenție!) trei milioane de euro. Puțin mai spre băieții care se trezesc greu, un yankeu s-a gândit că ar face o faptă de vitejie dacă ar pleca cu o mașină direct din showroom. A intrat noaptea și a plecat cu mașina. A trecut și prin vitrina de sticlă, dar ăsta e deja un amănunt minor.

Națiile astea fac totul în stil mare. Nu se-ncurcă, nu se agită pentru un portofel sau pentru o bucată de sârmă furată peste gardul fabricii. Totul e pus la punct, e sistemic. Nemții sunt serioși până și când fură.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

2 Comentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.