Mama te-a făcut, mama te omoară cu biserica

La sfârșitul săptămânii trecute mi-am făcut de lucru prin Brașov. Am fost fericitul câștigător al unui weekend la Predeal, dar am devenit nefericitul câștigător când am simțit pe urechile și nervii mei că în vila respectivă mai exista o căștigătoare care a ales să ne facă viața dulce aducându-și la munte întreaga familie, cu trei fete de maxim 3 ani incluse. Am redevenit fericitul câștigător când am ales să plec la Brașov, unde am descoperit un oraș cald și plin de atmosferă proprie burgurilor germane.

În necesara plimbare prin centru am ajuns la Biserica Neagră, unde am ratat vizita pentru că se închisese. Dumnezeu nu doarme, dar își închide magazinele devreme, cum ar veni. Mă rog…

Mi-a atras atenția placa de mai jos, postată pe toate laturile bisericii. Spuneți voi dacă ați văzut o cretinătate mai mare. Ce înțelegi de acolo? Dacă aveam ghinionul de a sta în calea fericirii unui bolovan desprins din biserică, mama era de vină. Corect? Asta ca să nu mai zic că o astfel de avertizare egalează la capitolul tâmpenie semnul de circulație care ne anunță că prin zona respectivă cad pietre. Vorba unui prieten: dacă tot cad pietre, nu ar fi fost mai inteligent să-nchideți dracu’ șoseaua până când securizați zona?

Așa și cu Biserica Neagră. E cel mai important obiectiv turistic din Brașov, dar nu vă apropiați de el, că mamele voastre v-ar putea omorî cu pietre.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.