Andrei Muntean

„Un pas la aterizare mi-a luat medalia olimpică la Rio”

Andrei Muntean, născut în 30 ianuarie 1993 la Sibiu, este sportivul care va duce mai departe la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 tradiția gimnasticii masculine românești.

Andrei le calcă pe urme unor nume precum Dan Grecu, Ioan Suciu, Răzvan Șelariu, Dan Potra, Marius Urzică și Marian Drăgulescu.

Până în 2024, cea mai bună performanță a sa la Jocurile Olimpice a fost un loc 6 la paralele la Rio 2016. La începutul carierei, Andrei reușise o medalie de aur (la inele) și una de argint (la paralele) în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret din Singapore din 2010.

Din 2017, în codul de punctaj al gimnasticii masculine există un element care-i poartă numele: The Muntean.


Seria de discuții 1 la 1 face parte din campania Start you Impossible. Proiect susținut de Toyota, partener oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.


A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.