Larisa Iordache

„Eu știam că pot s-o bat pe Simone Biles”

Larisa Iordache, născută în 19 iunie 1996, este una dintre sportivele care au făcut parte din ultima generație cu rezultate notabile în gimnastica feminină din România.

Este septuplă campioană europeană (de trei ori la sol, de două ori la bârnă, de alte două ori cu echipa) și dublă vicecampioană mondială (sol și individual compus).

La Campionatul Mondial de la Nanning (2014), Larisa a terminat pe locul al doilea la individual compus, la doar 0.466 de puncte în spatele americancei Simone Biles, pe care a reușit să o învingă la bârnă și la paralele. Este cea mai mică diferență care a separat-o pe Biles – cea mai titrată gimnastă a gimnasticii contemporane – de o altă sportivă la o competiție majoră în proba-regină a gimnasticii.

La Jocurile Olimpice, Larisa Iordache are în palmares o medalie de bronz, cu echipa, la ediția din 2012 de la Londra.


Seria de discuții 1 la 1 face parte din campania Start you Impossible. Proiect susținut de Toyota, partener oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.


A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.