Voi fi un Moș Crăciun secret anul ăsta

Când eram mic, Crăciunul era cea mai frumoasă perioadă a anului. Nu neapărat pentru cadouri, pentru că posibilitățile celor din jur nu erau excepționale, ci pentru căldura care învăluia sărbătoarea asta. Era vacanță și îmi făcea plăcere să leg ață pentru globuri, să împodobesc bradul și să aștept seara de Crăciun, una în care lumea se schimba complet. Nu am fost niciodată tipul care să petreacă în sensul românesc al cuvântului, iar faptul că mă cufundam într-un fotoliu și că ascultam muzică pe casete în timp ce colindătorii apăreau pe la ușă mi se părea un lucru superb, pe care nu-l puteai face în nicio altă perioadă a anului. Atmosfera în sine era diferită, nu neapărat oamenii. Era altfel.

În 2011, va fi din nou altfel. Dar din alt punct de vedere. M-am înscris în Secret Santa (linkul e personalizat pentru că e unul de invite, nu primesc nimic în schimb), un program fain pe care l-au gândit oamenii care lucrează în spatele Reddit. Voi primi o “pereche” aleatorie de undeva din cele peste 100 de țări din care vin ceilalți aproape 30.000 de “Moși” și, după ce voi face puțină muncă de detectiv pentru a vedea ce-i place omului, îi voi trimite un cadou pe gustul său. Evident, și eu voi primi un cadou secret de la un Moș Crăciun secret. De undeva din lume, voi vedea când îl primesc de unde.

Partea bună e că oricine se poate înscrie în Secret Santa 2011. Până în 25 noiembrie. Apoi, primești numele persoanei căreia îi vei face cadou. Iar până în 12 decembrie îi voi trimite cadoul pe gustul său, pentru ca Moșul să ajungă la timp. M-am gîndit că vă interesează, e o ocazie faină de a face un gest frumos la final de an.

Mi se pare absolut fascinant. E o chestiune plină de neprevăzut, de mister, de amuzament, e globală, e plăcută, e mutuală și face oamenii fericiți prin faptul că dau și prin faptul că primesc. În plus, va fi cel mai mare program de acest tip din istorie. Anul trecut au fost vreo 10.000 de “Moși secreți”, acum sunt deja 30.000 și numărul lor continuă să crească. Să vină Crăciunul!

 

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

2 Comentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.