Povestea unui vis

Salut. Numele meu este Lucas. Lucas Ordoñez Martín Esperanza, mai exact. Sunt născut în Spania, la Madrid. Am 26 de ani, dar în primii 24 nu am existat decât pentru prieteni și familie. Acum mă cunoaște toată lumea.

E amuzant.

Adică… În 2008 eram un simplu student care terminase facultatea și încercase să aprofundeze studiile printr-un master la Universitatea din Madrid. Mergeam la cursuri, mă gândeam la viitorul meu de economist într-o perioadă cretină de criză și îmi imaginam cum ar fi fost să găsesc formulele prin care să fiu cel are soluția pentru evitarea problemelor financiare care bagă lumea în scurtcircuit. Viața era destul de monotonă. Sunt din Madrid și învăț în Madrid, deci nu îmi prea permit să-mi iau viața în propriile mâini. Frate-miu e cu câțiva ani mai mare ca mine, e pilot de curse. Am încercat și eu când eram mic la karting, da’ n-am avut destui bani pentru a continua serios să fac asta. Lasă, mă joc pe Playstation și-mi văd de viață, de prietenă, de prieteni, de carieră. De-abia aștept noul Gran Turismo 5. Am Prologue-ul , care anunță jocul mare, da’ i-am cam aflat secretele și mă plictisește. Îi bat pe prieteni, e amuzant că ăștia mai pun pariuri cu mine. Eh, la naiba, e un joc, îl las acolo, am de învățat la contabilitate. După ce mai fac câteva tururi pe Nurburgring.

Salut. Ce face Nissan? Ce tare! Păi da, știu că vă bat, mă, da’ suntem între noi, aici, cum vrei să mă bat cu oameni din toată Europa? Să fim serioși. Să ne vedem lungul nasului. Bine, bine, am înțeles. Bine, mă, mă înscriu, nu mă costă nimic. Cum ziceai că-i spune? Nissan GT Academy? E online, da? OK.

(…)

Bă, ești nebun? I-am bătut!!! I-am BĂ-TUT! Am fost cu aproape o secundă mai rapid la Suzuka. Da, cu un Nissan GT-R, știi că e mașina pe care-o prefer în jocul ăsta. Nu știu, nu-mi vine să cred! Voi reprezenta Spania, sunt cel mai tare din Spania! Da, știu, de acum începe greul. Dar ce-am de pierdut? Băi, merci că mi-ai zis despre concurs. Îți sunt dator. Da, normal că-ți fac cinste din primul salariu de pilot.

Omule, stai jos? Nu? Stai jos. Nu, nu s-a întâmplat nimic. E de bine. Nu, nu te mai țin. Am câștigat GT Academy! I-am bătut pe toți pe bune, pe mașini de curse, pe circuitul de la Silverstone! Da, vorbesc serios. Normal că-s eu, mă, cine naiba să fie? Băi, voi concura în cursa de 24 de ore din Dubai! Pe bune! E incredibil. In-cre-di-bil. Da, știu, am 23 de ani, bat pe 24. Și? Oamenii ăștia zic că am talent. Nu, nu renunț la studii, le termin și pe alea, mă lasă oamenii ăștia. Sper să fac față la Dubai. Da, mă voi antrena cu piloți profesioniști și da, voi da tot ce am mai bun. Cum câți? 25.000 de oameni. Am bătut douăzeci și cinci de mii de oameni! Vorbim când ajung acasă. Sunt PILOT DE CURSE!

Salut, Sunt Lucas Ordoñez. Suntem în toamna lui 2011 și sunt cel mai fericit om din lume. Acum trei ani, stăteam pe canapea acasă și călcam o pedală din plastic. Acum, sunt aici, în fața voastră, iar viața mea s-a schimbat total. Am participat la Cursa de 24 de ore din Dubai și am luat locul al doilea în 2009 în GT4 European Cup. 12 curse, 6 podiumuri și două victorii în primul meu sezon ca pilot profesionist. A fost însă doar începutul. În 2011, Nissan m-a anunțat că voi fi unul dintre cei trei piloți care vor pilota în Le Mans Series pentru echipa Signatech Nissan. Vârful: cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2011. Cea mai importantă cursă de circuit don lume. Nu am participat la categoria-regină, cea în care Audi și Peugeot se bat în diesel-uri pentru victorie, ci în LMP2, a doua categorie. Am luat pole position și am terminat cursa pe locul al doilea în categoria noastră. Am fi putut câștiga, dar am avut o problemă tehnică. Nu mi-a păsat prea mult, eram pe podium la Le Mans. Știți ce înseamnă asta? Locul al doilea la Campionatul Mondial de Fotbal la doar doi ani după ce ai jucat primul tău meci.

Sunt Lucas Ordoñez. Un nebun care a câștigat urmărindu-și visul. Am demonstrat că talentul nu poate fi înlocuit de nimic altceva. Sunt conștient că mai am de învățat, dar am un vis: să câștig la Le Mans. E un vis ceva mai ușor de realizat decât cel de a concura în cursa de la Le Mans. Dar știți ceva? Am s-o fac și pe asta!

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

2 Comentarii

  1. Mircea, eu Joc World of Tanks. Asta inseamna ca am sanse sa ajung campion mondial la cursa de tancuri pe circuit. Oh, stai, s-a terminat a doilea razboi mondial, si al treilea se lasa asteptat. Trebuie sa ma apuc de jocuri cu masini, e clar :D

    • Eh, cred că domeniul pe care ţi-l alegi are, totuşi, o importanţă capitală :)) De exemplu, dacă cineva joacă FIFA 2012, e mai puţin probabil să ajungă fotbalist. Pentru că la fotbal ai nevoie de picioare. :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.