Veștile începutului lui 2011

Câteva lucruri care marchează începutul lui 2011. Cu implicații interesante la nivel macro și micro.

  • Facebook.com a depășit Google.com în SUA. E primul an după 2007 când Google pierde prima poziție. Măsurătorile au fost făcute între ianuarie și noiembrie 2010. Mai multe detalii pe Reuters. O analiză e și pe CNN.
  • Fundația Wikimedia a anunțat că a strâns din donații cele 16 milioane de dolari necesare continuării caracterului gratuit al proiectului Wikipedia. Mai multe aici.
  • iPad-ul a fost gadgetul preferat de cei care au făcut cadouri în perioada Sărbătorilor. Tot în SUA. 22.7% dintre cei care s-au orientat spre astfel de cadouri au preferat iPad. Detalii aici. La noi e un accesoriu premium de lux, la fel cum McDonald’s-ul e privit încă de mulți români ca un restaurant la care nu-ți permiți să mănânci.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.