Urmăriţi versus urmăritori pe Twitter

Nu obişnuiesc să urmăresc cu atenţie chinuită numărul urmăritorilor mei de pe Twitter. Mi se pare oricum un mediu foarte puţin eficient din punctul de vedere al mesajului, pentru că răspunsul este mult mai slab în comparaţie cu cel de pe Facebook, de exemplu. E normal, perisabilitatea mesajelor este principalul cui în creier pe care-l are Twitter. Tocmai de aceea, unora le place să se repete. Şi tocmai de aceea, unele mesaje au un răspuns mai bun la a doua, a treia, a patra încercare. Depinde cum, când, unde, în ce stare  îi găseşti pe urmăritorii tăi. Dar nu despre asta e vorba aici.

Astăzi am ajuns la urmăritorul 666, iar cei cu privire ageră au observat asta şi mi-au comunicat. A urmat o întrebare interesantă, care mi-a dat de gândit: dacă scrii zilnic 10-20 de tweet-uri, te vor urmări mai mulţi? Nu, nu mi-a dat de gândit în ceea ce priveşte răspunsul concret punctual la ea (e oarecum logic să fie aşa în twitting-ul de masă), ci la logica şi la balanţa urmăriţi/urmăritori.

Personal, faptul că mă urmăresc 10, 100, 1000, 60.000 de oameni nu contează atât cât mă interesează ca cei pe care-i urmăresc eu să fie relevanţi pentru ce caut. Pentru mine, balanţa e îndreptată clar, acut, înspre urmăriţi.

Nu dau pentru nimic în lume un urmărit pe un urmăritor. Nici unul la zece. Unul la o sută? Poate da. Dar să-l aleg eu.

Probabil că motivul rezidă în faptul că privesc toată povestea asta, tot raportul ăsta, prin ochii unui jurnalist. Şi nu văd urmăriţi şi urmăritori, ci surse şi cititori.

La voi cum e raportul? Unde e limita pentru care v-aţi da un urmărit important pentru urmăritori?

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

17 Comentarii

  • Păi la întrebarea “ce e mai important pentru tine?” ştim deja răspunsul. Zic să fim sinceri o dată-n viaţă…

 1. Pai, unii spun ca in numarul de urmaritori pe care il ai sta influenta pe twitter. Adica o sa ai un reach mai mare pentru mesajele tale.

  Daca insa nu te intereseaza neaparat influenta, atunci intradevar conteaza doar numarul (sau calitatea) celor pe care ii urmaresti tu.

  • Şi aici vine întrebarea: vrei să te urmărească mulţi sau vrei să te urmărească importanţi?

   Dar tot n-ai răspuns la întrebarea mea :)

  • Pai intrebarea ta era daca inclin mai multi spre a urmari oameni de calitate, sau spre a avea cat mai multi urmaritori. Sau poate am inteles eu gresit.

   Anyway, clar este important ca oameni influenti de pe twitter sa te uramreasca. Pentru ca si asa poti sa ai un reach mai mare al mesajului (daca imi da Chinezu RT la un tweet inseamna destul de multi oameni de pe twitter)

  • Ţi-am bolduit-o, s-o vezi, că n-ai citit până la capăt :)

   Ai un urmărit. Pe câţi urmăritori ţi-ai da urmăritul?

  • Am citit ma pana la capat. Doar ca nu imi sarise neaparat in ochi. Ma focusam pe altceva.

   Nu stiu pe cati folowersi as da un folowing. Daca cei pe care alegi sa ii urmaresti sunt oameni care au ceva relevant de spus pentru tine (nu sa dai add la oricine iti da follow), atunci cred ca ar trebui sa ai un numar egal de following si followers. Restul de followers ar conta doar pentru asa numita influenta.

 2. @mirceamester
  1.666 poate fi interpretat in o mie una moduri – stai linistit.
  2.De acord cu tine cand ai spus in post “atât cât mă interesează ca cei pe care-i urmăresc eu să fie relevanţi pentru ce caut”.

 3. nu e corect sa vorbesc pentru altii, insa cred ca in ORICE moment ai putea renunta la unu pe care-l urmaresti. Nu zic la oricare, dar gasesti oameni la care ai putea foarte simplu sa le dai unfollow

  • Corect. Aici ai dreptate. Dar presupunând că rămâi doar cu spuma urmăriţilor, cu cei importanţi pentru tine, raportul începe să urce. De la 0/1 devine încet 1/1 şi apoi, probabil, 1/un milion, când dai de cei de care efectiv depinzi.

 4. Asa cum spuneam si pe twitter, nu vad rostul unei intrebari de genul “Pe cati urmaritori ai da un urmarit pe Twitter”. De ce ar trebui sa-mi doresc X urmaritori in locul unui urmarit? Doar pentru ca in dreptul Followers sa scrie 1000X si in dreptul Following sa scrie X? Nu. Asta ar insemna ca eu sunt mai influent pe twitter, doar renuntand la cei pe care-i urmaresc, pentru ca imi vin de 100 de ori mai multi urmaritori? Nu, nene. Eu raman cu cei pe care-i urmaresc. Daca spun ceva relevant pe twitter, raman si cu “folouingsii” mei dragi si vin si “folouarsii” cu milioanele. Daca nu, nu.
  PS: In cazul meu, nu. :lol:

  • Era o întrebare pur teoretică, evident. Ca să-ţi fac şi contextul necesar, iată-l: Twitter închide posibilitatea ca lumea să-ţi dea follow, ceea ce înseamnă că rămâi cu aceiaşi urmăritori.

   În acelaşi timp, Twitter anunţă că poţi câştiga bani pentru un anumit număr de urmăritori. Număr pe care tu nu-l ai.

   Ai posibilitatea de a renunţa la un urmărit important pentru un număr de urmăritori :) Unde-i balanţa? Ignoră “targeturile” ipotetice impuse de Twitter :)

  • “Twitter închide posibilitatea ca lumea să-ţi dea follow”. E valabil DOAR pentru mine? Ca altfel cade tot discursul tau. Numa-ntreb… :)

 5. n-aș putea răspunde generic, strict cantitativ; depinde de la caz la caz – sunt urmăriți la care n-aș renunța nici pentru mii de urmăritori, la fel cum sunt urmăritori la care n-aș renunța nici dacă mi-ar da unfollow un număr considerabil de urmăriți…

  • Bună şi ipoteza asta de lucru. Şi urmăritorii sunt încadraţi, la rândul lor, pe nivele de importanţă. Corect.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.