Boala congenitală România

Mă aflu într-o perioadă de căutări. Cu cât stau mai mult în ţara asta, cu atât mai mult mă gândesc că, vorba unor prieteni de pe Twitter, singurul lucru la care se pricepe Statul este preluarea impozitelor. Iar Statul Român este campion mondial la proba asta olimpică.

Una peste alta, mă gândesc serios ca peste câţiva ani să-mi iau fata de mână şi să mergem într-un loc în care suntem cu adevărat respectaţi. Şi cu cât mă gândesc mai mult la asta, cu atât mai mult mă insănătoşesc după boala congenitală denumită ţara mea. Şi nu, nu e vorba de bani, de trăit prost, bine sau ok. E vorba, pur şi simplu, de respect.

În contextul ăsta, mi-a picat ieri mâna pe un articol absolut superb despre nişte băieţi respectaţi pentru munca pe care-o fac.

Although the average December temperature in Helsinki is below freezing point, Finland is hot right now. The country is officially the least corrupt in the world, the number one in the Global Wealth and Happiness index, top in utility patents in the European Union and last year theHarvard Business Review rated it as the 2nd Innovation Hot Spot in the World.

According to Technopolis Online, there is a cluster of 813 high-tech companies in Helsinki. These include 67 cleantech companies, 175 mobile companies, 359 software companies, 16 nanotechnology companies and 100 life sciences companies.

De aici.

Pe lângă asta, ca un exerciţiu stilistic, cam AŞA ai fi fost tu, române, dacă te-ai fi născut în altă ţară.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.