Supermarket închis duminica?

S-a vorbit astăzi pe Twitter despre faptul că se studiază varianta ca supermarket-urile să fie închise în weekend pentru stimularea vânzărilor producătorilor interni. O idee care atinge oarecum idealul european, în care aceste magazine sunt uşor închise duminica.

Aş fi complet de acord, nu m-ar deranja ca, într-una dintre zilele săptămânii, să îmi fac cumpărăturile din piaţă. Dar nu în piaţa din Bucureşti, ci undeva în provincie, unde ţăranii care vând roşii la tarabă au mâinile crăpate şi murdare cu pământ de la muncă. În Bucureşti, prin faptul că închizi supermarket-urile nu faci decât să-i împingi pe unii să cumpere cu o zi înainte şi să vândă aceleaşi produse de supermarket prezentate ca fiind unele tradiţionale. Eventual la suprapreţ, să facem treaba până la capăt.

În provincie, cel puţin în oraşele mici, supermarketul prinde aripi de-abia acum. În Bistriţa mea, lumea îşi cumpără încă de-ale gurii de la piaţă şi toată lumea e fericită.

Soluţia nu e să-i închizi. Sita cerne.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

3 Comentarii

 1. ” nu m-ar deranja ca, într-una dintre zilele săptămânii, să îmi fac cumpărăturile din piaţă”

  intrebare: dar acum ce te impiedica sa iti faci cumparaturile saptamanal la piata?!

  caci eu nu am nevoie ca supermarketurile sa fie inchise in weekend pentru a face asta ;)

  eu in fiecare (!) weekend cumpar produse traditionale si nici nu ma bat in piept cu caramida ca fac asta, nici nu am nevoie sa imi impuna cineva sa fac asta ;)

  nu vad de ce mi s-ar ingradi mie dreptul de a face cumparaturi cand vreau eu numai pentru ca romanii sunt idioti si NU cumpara produse traditionale romanesti, asa cum eu o fac saptamanal ;)

  de aici: http://www.concediaza-ti-seful.ro/2010/07/unde-iti-faci-cumparaturile/

  la un pret de circa 3 ori mai mare decat daca as locui intr-un orasel de provincie ;) :)

  • Pai si eu fac deja asta, ma erijam in cel care citeste in fraza respectiva. Suntem de aceeasi parere. Absolut corect ce spui.

 2. eu piata mai bine aprovizionata si mai ieftina ca in bistrita n-am vazut. din pacate piata din cartier de la mine e si la suprapret si destul de saraca. si eu pana in centru nu ma duc caci benzina+nervi+loc de parcare + pret = supermarket si nici n-am garantie (mai ales pe vremea asta) ca nu-s tot din acelasi loc. Iar cu autobuzul nu-i viabil sa cari plasi de rosii si castraveti alaturi de cei 123456778 de mii de batrani. Vreau piata in cartier :(((

  iar vara se fac comisioane direct de la bistrita din gradina. ceea ce e mai bun decat orice piata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.