Rebajas! Saldi! Sale! La benzină

După ce Guvernul a scos o taxă care nu mai era necesară oricum de vreo 40 de ani, benzinarii au anunţat cu surle şi trâmbiţe, prin comunicate de presă care mai de care mai lungi şi mai fetide, că preţul unui litru de benzină va scădea cu o sumă cuprinsă între 3 şi 4 bani. Normal, oamenii au profitat de recentele tentative de răzvrătire şi merg pe ideea “uite, bă, că suntem sensibili şi scădem preţul benzinei”.

Ideea n-ar fi rea dacă ar fi bună, cum ar zice un clasic în viaţă. Dar faptul că-mi scazi preţul unui litru cu patru bani mă califică la un plin care mă va costa cu doi lei mai puţin. DOI LEI! Iar dacă mă gândesc să-mi strâng toate plinurile dintr-un an într-o damigeană, cu această senzaţională reducere de preţ voi economisi 36 de lei (repet, într-un an!), o sumă absolut imensă cu care pot, eventual, să-mi cumpăr damigeana respectivă. O sumă care necesită treizeci şi şase de comunicate de presă într-o zi, câte unul pentru fiecare leu.

Reducerea este de 0.8%. E ca şi cum ăia care vând apă minerală ar da comunicat pentru că preţul unei sticle de apă de 1.5 lei a scăzut cu un ban, iar apa costă acum 1.49. Hai 1.48. WOW! Rebajas! Saldi! Sale!

Suntem puţin penibili.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.