O mișcare inteligentă a celor de la Dolce

Până în sezonul anterior al Ligii 1, ne-am obișnuit ca meciurile din campionatul intern să fie transmise de DigiSport, GSP TV și Antena 1. Singurul post la care aveai acces liber era Antena 1, care difuza un meci pe etapă. În rest, nu puteai să vezi Digi sau GSP decât dacă aveai abonament la RCS-RDS. Mai mult, Gazeta Sporturilor a încercat să scoată și bani pe ideea asta, inventând un soi de abonament contracost care îți garanta că vezi – atenție! – rezumatele meciurilor care tocmai se încheiaseră. Un eșec remarcabil și o mișcare neinspirată pe care oamenii o regretă acum.În condițiile în care meciurile Ligii 1 sunt difuzate începând cu acest an de DigiSport (în majoritatea lor), nou lansatul DolceSport și din nou Antena 1, lucrurile nu s-au schimbat cu mult față de sezoanele anterioare. Există însă o schimbare, însă: abonații Romtelecom (Dolce) văd un meci pe etapă, în timp ce abonații RDS nu îl văd pe acesta, DolceSport fiind un post propriu al celor de la Romtelecom.

Ei bine, obișnuit cu politica închisă “pay-per-view rezumate” ale celor de la GSP TV, am fost absolut convins că meciurile de pe DolceSport nu vor putea ajunge la mine în casă, acolo unde RCS-RDS dictează pe toate canalele. Am avut însă o surpriză mai mult decât plăcută în cursul serii de duminică, când am observat că site-ul oficial al celor de la Dolce te lasă să urmărești meciurile live fără probleme, singura condiție fiind un cont pe care ți-l faci în fix 30 de secunde. Am fost atât de mirat și de fascinat de faptul că un post românesc a înțeles că lucrurile trebuie să arate civilizat, încât am bifat până și căsuța de abonare la newsletter. Apropo, tot acolo poți vedea live și meciurile din Champions Leaguealte posturi free și poți cumpăra filme (prețul e de 2.5 euro, dar unele sunt gratuite) pe care să le vezi acasă. Un site destul de interesant de care, sincer, habar n-aveam până acum. Mea culpa.

Respect, Romtelecom și respect, DolceSport. În tot acest timp, cei de la Digi (care au investit, e drept, sume mult mai importante în întrecerea internă) preferă să aibă un site trist, cu update text în timpul meciurilor, fără a le da ocazia celor interesați nici măcar să urmărească în sistem pay-per-view meciurile (în contextul în care acest lucru ar însemna automat protejarea investiției, pentru că toți abonații celorlalte rețele urmăresc oricum Digi pe site-urile peer-to-peer). Dolce win, Digi fail.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

5 Comentarii

 1. E chiar atat de greu de inteles ca Digi NU a bagat sute de milioane de euro in drepturi de televizare (cele mai tari campionate din Europa, majoritatea meciurilor din Liga I, meciurile echipelor romanesti in Europa League,‎ campionatul Braziliei, Formula 1, Moto GP etc) ca sa le dea free pe site sau pay-per-view?

  Ei, in schimbul sutelor de milioane de euro, vor abonatii celor de la Dolce si UPC, nu internauti care sa vada meciurile gratuit pe internet. Pentru ca, atata timp cat exista sopcast sau alte programe de acest gen, nici dracu’ n-ar plati pe internet in sistem pay-per-view.

  Iar chestia cu “Dolce win, Digi fail” e prea tare. De parca Digi ar fi pierdut 500.000 de abonati care s-au dus la Dolce :)))

  • Eu sunt absolut sigur că dacă ar pune un pay-per-view pe internet ar face bani frumoşi. Pe care acum nu-i fac deloc. Eu sunt unul dintre cei care ar da bani dacă aş avea posibilitatea. La nevoie, plăteşti. E un produs, până la urmă.

 2. hmmm, mircea are dreptate…in cazul meu, ar fi un castig pentru ei, deoarece Digi nu are infrastructura in centrul istoric si singurul operator tv/internet este UPC…

 3. Pe DolceTV.ro, meciurile din Champions League sunt free doar in preliminarii. Anul trecut cereau 3.5 euro pe meci in grupe si faze eliminatorii sau 2 euro pentru a le vedea pe telefonul mobil. Probabil si anul asta va fi la fel.

  Pay-per-view la DigiSport? Ar plati prea putini, probabil nu si-ar acoperi investitia in infrastructura.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.