M-am îndrăgostit de o perie

Tehnica m-a învins! De fapt, să fiu ceva mai exact: inteligența unora m-a învins.

Acum vreo doi ani am primit cadou de la maică-mea o “unealtă” de bucătărie pe care am privit-o în prima fază ca pe un nou lucru numai bun de pus în cămară și de uitat acolo. Dintr-o întâmplare am pus însă la lucru respectivul obiect și am descoperit una dintre cele mai utile ustensile din istoria lumii.

E vorba de un soi de perie de vase care e formată dintr-un mâner terminat la un capăt cu un burete. Partea inteligentă a ustensilei e faptul că mânerul este gol și poate fi umplut cu detergent lichid, iar acesta curge direct prin burete. O soluție genială de care nu m-am mai despărțit până acum și fără care nu mai pot spăla vase.

Ei bine, dragilor, la fel ca în multe alte cazuri, Dishmatique – ăsta e numele uneltei – are și părți mai puțin faine. Cum ar fi bureții, care – chiar dacă durează vreo trei luni pe bucată – se termină la un moment dat. Iar cea mai nasoală parte e – la fel ca în alte câteva cazuri notabile –  faptul că Dishmatique  nu e importat de nimeni în România. Iar pentru a cumpăra de la magazinele britanice online plătești 3 lire pe bureții de rezervă și 50 de lire pe transport. Deci eficiența e zero.

Avem, așadar, așa:

1. Dacă cineva va importa vreodată în România Dishmatique, îi voi fi client fidel. Și garantez că va face treabă bună cu bureții ăștia mai inteligenți decât jumătate din politicienii noștri. Și asta v-o spune un bărbat, deci n-are cum să nu v-o spună o femeie.

2. Dacă vedeți pe undeva prin România bureții ăștia, dați un semn.

3. Nici măcar o soluție de spălat vasele cum trebuie n-avem în țara asta.

4. N-am înnebunit, dar îți dai seama cât de mult contează lucrurile mărunte abia atunci când nu le mai ai.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Un Comentariu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.