Laptopul și mașina, mașina și copia, copia și telefonul

Ora 16:45 – Undeva lângă Piața Romană, Asus a lansat un nou laptop. Și pentru că eu n-am (deocamdată) tangență cu portabilele decât atunci când împrumut agregatul Elizei, rolul meu în peisaj ar fi fost superfluu dacă în peisaj nu apărea termenul Lamborghini. Pentru că, dragii moșului, laptopul ăla se numește oficial Asus Lamborghini VX7 și este cel mai performant din gama Asus. Acuma… nu-s eu fanul unui design evident exagerat care-mi amintește de gecile de piele din piață care au umeri umflați ca să pară că-s de motocicliști, dar probabil că nebunia asta merge de rupe. E drept că și costă fo’ 100 de milioane vechi, un preț la care-ți iei vreo două- trei MacBook-uri Pro. Oricum, dacă vreunul dintre cei cinci oameni cu bani care citesc acest blog este interesat de subiect, află despre el acum. Sunt sigur că noul FIFA 12 nu are vreo problemă să ruleze în paralel cu Football Manager, cu Photoshop, cu Automarket.ro și cu softul de lansare pentru viitoarea navă care va explora planeta Marte. Señor Rusi l-a și testat înainte de lansare (așa cum fac eu cu mașinile) și zice că-i bun. #baejnebun?


Ora 19:30 – La World Trade Plaza a fost lansat în România noul Range Rover Evoque, un SUV compact premium care arată într-un mare, mare fel în versiunea cu trei uși. Zici că-i concept. Costă minim 37.000 de euro, dar merită mai mult decât un A1 sau un DS4 dotate complet în versiunea de motorizare de top, care ajung tot pe-acolo. În fine. În centrul scenei “inventate” a parcat, în primul rând, Mihaela Rădulescu, care a lăudat mașina timp de 5 minute fără a se repeta. O performanță notabilă pentru o doamnă care a pierdut multe ore pe microbuz venind din Monaco pentru a prezenta mașina asta la București. “Și nu laud Evoque pentru că voi fi imaginea mașinii, ci pentru că nu am mai condus o mașina ca asta niciodată“, a zis ambasadoarea neoficială a Moldovei în Principat. Ulterior, cu un al doilea Evoque, a apărut pe scenă Robbie Williams. M-am frecat la ochi, dar n-am apucat să fac un 180° cu pumnii în globu’ ocular, că omul a început să cânte. Iar vocea lui Robbie, pe care o recunoști fără a avea nevoie de mult background cultural, lipsea cu desăvârșire. Copolovici m-a lămurit pe Twitter că e JK, un tip care-l imită pe artistul britanic. Am preferat să urmăresc zâmbind performanța omului, care a scremut “She’s the One”, “Let me Entertain You” și “Feel”, minunându-mă de cât de bine seamănă cu Robbie. Și să mă gândesc dacă faptul că agenția care a organizat lansarea lui Evoque a avut în vedere faptul că vorbim de un tip care copiază o vedetă la lansarea unui produs premium. Probabil că mă gândesc însă prea departe.

 

Ora 20:00 – În paralel cu lansarea lui Evoque (și probabil fără să știe că la București se întâmplă lucruri, că altfel nu făceau această eroare de organizare), americanii de la compania SC Apple SRL i-au dat bice unei conferințe-one man show, în stilul binecunoscut, pentru a lansa noul telefon din gamă. Se vorbea de iPhone 5, a fost până la urmă iPhone 4S. Deși am gâsit câteva site-uri și bloguri de pe-afară care transmiteau live (la noi, Hotnews a urcat o poză găsită pe net și ne anunța că asistăm la lansarea lui iPhone 5 înainte ca Apple să anunțe ceva), am ajuns la concluzia că cel mai bun live text rămâne Twitter. De ce e reconfortant să citești un hashtag oficial de acest tip? Pe lângă informație, ai și reacții la cald mai mult decât amuzante ale celor care urmăresc evenimentul.  Așa a fost la Eurovision, de exemplu, așa a fost și la lansarea lui iPhone 4S. Nu pot uita un superb “Breaking news. Apple’s new #iPhone5 will replace Ashton Kutcher on Two and a Half Men”, un sincer “Of course 3 out of 4 tablets sold are iPads, they’re using litigation to keep other tablets off the market” sau un simplu “Please note I will be selling some ‘S’ stickers for $0.99 so iPhone 4 owners have a cheaper upgrade option”. În rest, mă bucur că voi putea vorbi cu Eliza pe iMessage, așa cum cei cu Blackberry o fac din Paleolitic, și mai ales că nu mă va bate frate-meu la cap să-i dau lui telefonul actual cu argumentul că eu oricum mi-l iau pe cel nou. Până și el se prinde că nici dracu’ n-are nevoie de un accelerator grafic care face ca jocurile să arate mai bine. A, mai există și un soft avansat care te lasă să manevrezi telefonul prin comenzi vocale, dar mira-m-aș dacă va putea să sune la taxi când îi zic “Dă și tu un țâr la Meridian să mă ia din fața scării în 10 minute”. În rest, industria de corturi din State s-a întristat pentru că nu vor mai exista cozi la magazine. Asta e, și data viitoare va fi o zi.

“How do you follow up a hit product like the iPhone 4?” Slap a S at the end and tell people it plays Angry Birds faster.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

5 Comentarii

  1. Costa sub 8000 lei…Ma rog, atat era la eMAG acum cateva zile:D…Eu cred ca va ramane undeva pe la 7500 lei:)

  2. Mircea, conferinta Apple nu a cost one man show. De cand a inceput sa se simta Steve rau, keynote-urile au devenit niste cuvantari aproape colective. Printre cei care au urcat pe scena se numara Tim Cook, actualul CEO Apple, Scott Forstall (Senior ceva iOS) și Phil Schiller (VP Marketing).

    • Evident, Dan. Dar niciodată nu apar în prim-plan doi sau trei tipi care să anunțe ceva interesant. Întotdeauna – și subliniez asta – focusul e pe un om important dintre cei care conduc Apple.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.