Fă, cunoștință cu Soia!

Suntem un popor care, până acum vreo douăj’ de ani, mânca salam cu soia Și multe altele pe bază de același aliment pe care am ajuns să-l iubim ca pe cancerul de colon. Și era bun, că uite cât de frumos am crescut toți pe orizontală. Ei bine, astăzi am văzut la TV o reclamă care sfidează bunul simț al copyrighter-ilor prin mesajul trimis, ci sfidează însăși istoria recentă a neamului.

“Fă cunoștință cu soia”, spune reclama, un mesaj care îi pune în cap pe ăștia de la agențiile de creație și face juriile competițiilor de profil să pregătească premii din metale mai rare decât apa pe Marte. Ce-ar fi să facă ea cunoștință cu noi, totuși? Nu de alta, dar nu avem nicio vină dacă ea suferă pierderi de memorie.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.