Cronică de ciolan – Irish Pub din Sinaia

O poveste de azi mă face să deschid o nouă rubrică pe tânărul și încă netrecutul prin viață blog al meu. Cronica de ciolan va fi un soi de sfatul medicului. Adică eu vă spun ce, unde și cum să mâncați, voi faceți cum vreți voi.

Am ajuns la Sinaia din motive legate de muncă în acest weekend, astfel că am fost nevoit să iau masa în deplasare. Fiindcă am rămas cu o imagine bună după ce am măncat o plăcintă irlandeză undeva în lume, am zis că n-ar fi rău să atac subiectul frontal, mai ales având în vedere faptul că mă aflam într-o localitate care – teoretic – ar fi trebuit să aducă părți din țările turiștilor care îi calcă pârtia.

O să fiu scurt: Irish Pub este un restaurant care, foarte probabil, înainte de rebranding a fost o bombă comunistă. A fost renovat interesant între timp, dar ospătarii și bucutăresele nu au aflat asta nici până azi. Una la mână: tipa de la bar și unul dintre ospătari beleau retina elegant pe Discovery-ul care rula pe un televizor aflat deasupra intrării. E adevărat, printr-o schimbare rapidă de direcție te fac să crezi că te așteaptă pe tine, dar observi că n-are-a face după ce te așezi la masă, iar ei își reiau locurile la lojă. Doi la mână: am avut masă lângă bucătăria deschisă, dar șefa de acolo n-a avut nicio problemă în a glumi cu ospătarii. Nu am prins decât un exemplu de glumă extrem de inteligentă culeasă, probabil, dintr-un catalog cu istoria umorului francez de la Moliere până azi: “Zi să-ți moară la intrare că nu-i așa”.

Meniul a fost al doilea indiciu că lucrurile merg mai degrabă înspre Romanian Bomb decât înspre Irish Pub. Asta pentru că oamenii au vreo cinci preparate “specific irlandeze”, restul meniului fiind umplut de la fel de irlandezele Ciorbă de burtă, Cartofi țărănești, Tigaie picantă, Spaghetti Bolognese sau Pizza de vreo 10 feluri.

Având în vedere deschiderea oamenilor înspre meniul insular, am renunțat la ideea de a mânca preparate românești cu nume irlandez și am preferat preparate cu nume românesc pe care le cunoșteam. Ciorbă de fasole cu afumătură și Tigaie picantă cu ceva cartofi țărănești. Ciorba a fost ok, tigaia (despre care am fost anunțat că e extrem de picantă) a fost la fel de condimentată ca o bucată de rahat turcesc cu migdale, iar cartofii țărănești au fost niște cartofi fierți cu ceapă. Dezamăgire totală.

Oamenii de la Irish Pub s-au revanțat prin muzica excelentă, artistul irlandez Fuego realizând un concert de love songs cu accent circumflex atât de irlandez, încât a dat Michael Flatley toată ziua din gleznă de supărare că-i scade imaginea. În sfârșit (element observat la plecare), berea irlandeză expusă în barul de la Irish Pub din Sinaia este reprezentată de o sticlă de Holsten care e la fel de irlandeză cum e Dacia Logan mașină pakistaneză.

REZUMAT (cinci stele e bine pentru tine):

Haleală **
Cântecaci *
Spoială interioară ***
Service ****
Pișu pe colac ***
Mălai **

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

2 Comentarii

  1. De ce dupa haleala, cantecaci si spoiala interioara ( expresii si cuvinte ce am convingerea ca sunt explicate in DEX ) urmeaza Service ? Ce vrea sa insemne ? Intretinere ?

  2. Un articol scris cu picioarele, fara nici o legatura cu realitatea. Merg la Irish de ani de zile si nu am vazut nimic din ce spui tu aici. Aia cu service-ul e criminala. O aberatie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.