Povestea Cupei Agențiilor – între oameni și echipă

Echipa Bloggerilor (vine și site-ul în curând, promitem!) a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, Cupa Agențiilor la fotbal. Organizată de IQads cu implicarea Bergenbier și Puma, această ediție a Cupei a fost din nou la discreția Echipei Bloggerilor, care a reușit să treacă peste grupe, optimi, sferturi, semifinală și finală după o serie de meciuri în care am fost de fiecare dată mai buni decât adversarii. Chiar dacă scorul nu a arătat-o de fiecare dată (în sferturi și în finală am bătut la penalty-uri, meciurile au fost dominate de noi, ghinionul din finală sau lipsa de concentrare din sferturi ducând la egaluri). Nu vă voi prezenta toate rezultatele (ele vor fi postate, mai mult ca sigur, pe site-ul oficial al competiției), ci vă voi face cunoștință cu oamenii care adus titlul, pentru al doilea an consecutiv, în online-ul românesc. În zona liberă a online-ului românesc.

În ordinea numerelor de pe noile tricouri de joc ale Echipei Bloggerilor, sponsorizate de noi înșine:

1. Robert Trandafir (Remy) Când îl vezi pe stradă n-ai zice că poate apăra penalty-uri bătute de la 6 metri așa cum a făcut-o în finala cu cei de la Erka Promotions: la sacrificiu, cu întreg corpul aruncat înspre minge. Sau cum a scos la fel în situație de 1 la 1 în același meci, la scorul de 0-0. E un tip cu extrem de mult bun simț. Tace, face, își vede de treabă și reușește să acopere bine poarta. Până să ia gol cu cinci minute înainte de sfârșitul finalei nu fusese încă bătut la Cupa Agențiilor. A reușit să suplinească absența lui Adi Zăbavă, care nu a putut intra în poartă din motive pe care le voi detalia mai jos, și a fost singurul jucător aruncat pe brațe la final. Pentru că merită, vorba reclamei.

Inside tip: A colaborat cu cei de la Fotbal Amator și știe toate terenurile sintetice din București. El e cel pe care trebuie să-l întrebați unde se află un anume teren sau care e diferența dintre Clubul Diamond și Clubul Daimon.

6. Lucian Marin – A făcut pereche în toate meciurile cu Bogdan Marin în apărarea echipei. În ciuda asemănărilor de nume între cei doi, nu există decât o mică legătură de rudenie între aceștia: sunt frați. Probabil ăsta a fost și motivul pentru care, cât timp au fost ei doi în teren, echipa a avut încredere că oamenii din spate se înțeleg foarte bine. Luci a reușit să treacă peste handicapul celei de-a doua burți din echipă (după a mea, desigur) și a alergat la fel și la 18 și la 33 de grade, când pe suprafața plină de nisip a terenului puteai face fără probleme ochiuri. A depus un efort mai mare decât a lăsat să se vadă și nu s-a avântat în atac, fiind mereu dedicat postului lui. Un om liniștit, de încredere, care se implică uneori mai mult decât ar trebui în lucrurile care țin de noi toți. Fără să aștepte nimic înapoi.

Inside tip: În seara dinaintea debutului competiției a făcut turul Bucureștiului pentru ca echipamentul nostru să fie complet și așa cum a fost comandat de fiecare. Tricourile care ascundeau mesajul nostru pentru Selena Vlad și pentru Bebe Marian tot de el au fost rezolvate (cu ajutorul celor de la craiovaforum). Tot în ultima zi.

8. Daniel Stancu (Birkof) – A avut cel puțin un meci în care a jucat impecabil: 5-1 cu Erka în grupă. E polivalent și poate juca oriunde de pe linia de fund la mijloc. A marcat și vreo două-trei goluri (mă ierți, Jeane, nu le-am notat pe toate), cel mai important fiind din penalty-ul decisiv din finală. Chiar dacă se enervează repede, îi trece la fel de repede și nu face caz din asta. Și-a luat iPhone 4 și, chiar dacă de atunci e nedespărțit de el, a uitat de iStore în teren și a dat tot ce a putut pentru echipă.

Inside tip: Cu Birkof am avut cel mai constructiv dialog de la Cupa Agențiilor. Și spun “constructiv” pentru că s-a încheiat cu victoria echipei. A durat două secunde, înainte de penalty-ul decisiv din finală. Tot Birkof a avut grijă ca echipa să fie hrănită sâmbătă, când a devalizat raionul de sandvișuri de la Auchan fără să-l roage nimeni asta.

9. Andrei Băicoianu (Bicky) – Joacă oriunde de la mijloc în sus și dă maxim atunci când intră pentru a-și face treaba pe teren. E designerul echipei și a tras de el și de șefi să fie prezent la competiție, deși a avut de terminat un proiect mega important la birou. Le-a făcut pe ambele. E om de încredere și suplinește spațiile libere atunci când unul dintre titularii de drept are nevoie de aer pe margine. A fost foarte aproape de golul competiției în al patrulea meci din grupe: a încercat o foarfecă, dar a nimerit mingea prost. Pentru noi, e câștigătorul diplomei pentru acest premiu.

Inside tip: Când Bicky îți zice că vine la fără 10, îl vei aștepta 10 minute. Își va cere scuze. Și le vei accepta, că e băiat simpatic. Porecla lui Băicoianu poate fi citită “Bichii” sau “Bițchii”, depinde ce limbă ai făcut la școală.

 


10. Alex Cîrstea
– A vrut numărul 9, dar a luat 10 când a aflat că nu l-a luat nimeni. Deci nu a vrut să se dea Hagi, deși și-a asumat rolul lui în teren fără să crâcnească. A fost, conform spuselor lui, cel mai bun, mai frumos, mai adevărat, mai talentat, mai complet, mai jucător și mai modest om de la competiție. Din fericire pentru el, are dreptate cel puțin pe jumătate. A fost mijlocașul central care a susținut coloana echipei și, atunci când nu a fost în formă, s-a văzut imediat (vezi sfertul terminat 0-0 contra celor de la Cărturești). În pofida faptului că cei care nu-l cunosc ar putea spune că are gura mare, Alex e un tip pe care trebuie să-l cunoști cât mai bine pentru a putea să-l înțelegi. Da’ și dacă-l enervezi, om ești.

Inside tip: Ne-a anunțat că nu poate veni în weekend din cauze aproape independente de voința lui. A făcut pe dracu’-n patru și a trecut peste orice pentru a fi în echipă sâmbătă și duminică, în faza finală. Iar echipa îi este recunoscătoare unei anume fete pentru asta.

16. Andrei Cismaru – Portarul de rezervă al Echipei Bloggerilor a fost, ca întotdeauna, un tip mega modest și cu super mult bun simț. Deși vorbisem înainte cu el și cu Robert să schimbe alternativ în poartă, a văzut că celălalt e în formă și a făcut exact ce trebuia să facă un om de echipă. Când a fost introdus în teren a luat treaba în serios și și-a ajutat echipa. A luat doar două goluri, dar la unul dintre ele a fost pasator. Evident, a făcut-o când lumea deja se pregătea de meciul următor, deci ne va spune întotdeauna că a făcut-o de dragul competiției și pentru ca echipa să fie invitată și la anul. Iar noi îl vom crede, pentru că nu ne permitem să-l contrazicem pe cel mai înalt tip din echipă.

Inside tip: Are pantaloni de portar cu un număr mai mic decât i s-ar fi potrivit, deși mărimile pușcau pe dorințe și logică. Vom încerca să schimbăm acest inconvenient, care l-a făcut să arate de parcă s-ar fi pregătit de ciclism. A fost singurul om din echipă ale cărui număr și nume au fost scrise pe spate cu alb.

19. Bogdan Marin (Bobo) – Ce poți să spui despre un fundaș care primește premiul pentru golgeter într-o astfel de competiție? Omul a fost sufletul echipei la Cupa Agențiilor 2011. A alergat, a șutat (în fotografie vedeți un Bobo într-o acțiune care-l caracterizează complet), a pasat, a sărit la cap, a dat lovituri libere, penalty-uri. A fost căpitanul fără banderolă și a contat mult în economia fiecărui meci în care a jucat. Și a făcut-o în toate. A marcat până la urmă nouă goluri (plus unul la penalty-uri), dintre care opt doar în faza grupelor. Suflet și minte pentru echipă.

Inside tip: Uneori, o pasă de gol este mai inteligentă și mai spectaculoasă decât golul în sine. Iar dacă veți vedea assist-ul pentru golul marcat de noi în finală veți vedea de ce spun asta.


88. Bogdan Pantea (Panch)
– Ar fi vrut numărul 8, dar Birkof îl acontase înainte, așa că a făcut să fie dublu. A marcat cel mai important gol al nostru la Cupa Agențiilor 2011: primul. Până să intre în primul nostru meci (câștigat cu 1-0), dominam, dar nu reușisem să împingem mingea în poartă. A rezolvat Panch și ne-a deschis încrederea și gustul pentru victorie. Dacă nu mă înșeală memoria bătrână, a recidivat ulterior și într-unul dintre următoarele meciuri, deci și-a luat în serios postul. Post sau, mai degrabă, posturi. Joacă mijlocaș sau atacant și o face bine.

Inside tip: Porecla lui e inspirată din povestea lui Don Quijote, Sancho Panza and Co. A primit-o în școală. Nu am apucat să-l întreb de ce are fetișul ăsta cu numărul 8, dar cât timp dă goluri cu el pe spate, eu sunt absolut de acord cu orice. Chiar și cu doi de 8 pe spatele tricoului lui.

 

99. Mușat Andrei (Cretzu) – Pe Cretzu de la Radio 21 nu-l știe nici dracu’ după numele real. Cel puțin între noi. Am avut întotdeauna probleme atunci când eram întrebați, la finalul meciurilor, care e lista de marcatori. Și aici ajungem la faptul că Cretzu’ a fost unul dintre oamenii decisivi din echipă, partenerul de centru al lui Alex Cîrstea. E imposibil să nu-l recunoști și să nu-ți atragă atenția cu freza lui demnă de o cauză mai bună. Drept urmare, este cel mai pozat component al Echipei Bloggerilor pe paginile albumelor foto oficiale de pe contul de Facebook al IQads. E atât de expresiv încât i-au făcut poză implicit când stătea rezemat de gard.

Inside tip: Florin Piersic al online-ului românesc. Cretzu ne-a făcut să râdem cu gura până la urechi când ne-a povestit despre pățaniile lui din autocare sau când ținea dinadins să ne țină în priză între meciuri. Normal că s-a calmat când a venit cu prietena la meciuri. Ca oricare dintre noi, de altfel.

***

STAFF

20. Toma Nicolau – Indisponibil pe motiv de valoare. Pentru că anul trecut le-a înnodat picioarele membrilor celorlalte echipe, organizatorii au decis ca în acest an să nu mai accepte jucători care și-au petrecut măcar un minut din viață în zona profesionistă a fotbalului. Chiar dacă Toma a terminat-o de ceva vreme cu subiectul, s-a conformat și a fost antrenorul bronzat în stil tractorist care ne-a strunit de pe margine. I-am trecut numărul pentru că următoarele echipe cu care vom juca nu vor scăpa de verdele cu 20.

Inside tip: Dacă un organizator i-ar fi spus “poți intra”, ar fi marcat 20 de goluri în 5 minute. Ne-a explicat cum se bate un penalty ratând. S-a bronzat în forme pe care le poate scoate la licitație.

 

 

Adi Zăbavă – Exilat pe margine din același motiv pe care l-ați citit la Toma, Adi a fost omul care a ținut legătura cu portarul în timpul meciurilor noastre. În același timp, a fost omul care a urmărit meciurile adversarilor și care ne-a pus în temă cu ce urmează să se întâmple în meciul nostru. A avut dreptate de fiecare dată, ceea ce ne arată cu ochelarii pe care-i poartă și faptul că a terminat Comunicare Politică ar putea fi oricând înlocuite de un post pe banca unei echipe de fotbal. Iar dacă va zice că nu vrea asta, minte :)

Inside tip: E fericit că Rapid s-a calificat în Europa League. Nu pierde niciun meci în Giulești. Ne vedem acolo.

 

 


Marius Matache
– Make ocupă postul de director tehnic/ajutor la cărat apă/purtător de cuvânt/organizator de competiții/psiholog/consilier/PR. Pe lângă deja cunoscutele chimist și folkist, posturi în care-l veți putea vedea în deplinătatea forțelor marți, 24 mai, la Cărturești (mai multe găsiți pe B-Cafe). E unul dintre cei care țin sus Echipa Bloggerilor prin simplul fapt că e lângă noi.

Inside tip: Toma i-a propus la un moment dat, foarte serios, să ia tricoul lui și să intre în teren. Cu toate astea, glezna lui Make nu a prins oportunitatea și nu s-a desumflat.

 

 

 

***

 


SUPORTERII

Sunt câțiva tipi care merită mai mult decât o simplă mențiune la final. Au fost lângă noi și au meritul de a ne fi făcut să simțim că nu suntem singuri în marea de suporteri ai echipelor adverse. Evident că voi uita mulți dintre ei, dar voi fi iertat și vom merge fericiți mai departe. Cezar (suport pe toată durata competiției), Pandutzu (ofițerul de presă și Social Media Manager al echipei – are parola contului nostru de Twitter), Bogdan Dăscălescu (ihearlights, omul cu mâna-n cuie și cu suflet mare), Auraș (care a venit să ne bea berea și a plecat convins că aia nu-i bere) Andrei Stanciu (tampon între armonia lipsă de moment între Cezar și Pandutzu), UnuZisRhn (care cu ochelarii de soare și cu mina de om serios de pe margine parcă era impresar), Claudiu Ciobanu (pe care l-am văzut în sfârșit cu spatele drept după o perioadă în care a umblat doar în stil cârlig), Matei (Moșule, n-am ce link să-ți pun, trăi-ți-ar contul închis de Twitter), Basicart, Laurențiu Buică, Justf0rFun, Flavia, Claudia, Simona și, evident, last, but not the least, Eliza. Care m-a văzut înscriind din penalty, după ce la încercarea anterioară (când aveam cu 15 kile mai puțin și vorbeam mai ardelenește) m-a văzut ratând unul. Fotografii cu suporterii noștri găsiți la Piticu, care a ajuns la Cupa Agențiilor fix când s-a terminat. Evident.

 

***

ORGANIZATORII

 

Nu aș vrea să termin povestea celei de-a doua Cupe a Agențiilor fără să-i pomenesc pe cei de la IQads (Monica, Adriana, Sonia și Marin), care și-au călcat pe inimă și ne-au invitat încă o dată după ce anul trecut am bătut tot. Sperăm să ne vedem și la anul, în orice context legat de fotbal se poate. Tot echipa de organizare ne oferă și imaginea turneului, cu un Alex Cîrstea în formă maximă în rol de spider man și cu miliarde de doze de bere de la Bergenbier în prim-plan, semn că și Cupa Agențiilor a avut o miză adevărată. Să ne vedem cu toții la anul.

***

 

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

25 Comentarii

 1. Domnule, felicitari pentru scriere si pentru trofeu. Mi-ar fi placut sa pot sa ajung la toate meciurile. Ma bucur insa ca atunci cand am venit nu am trecut neobservat :)

  • Mulțumim, apreciem. Lasă, vii la anul la toate meciurile :)

 2. Faina descrierea la fiecare dintre cei care au participat. Ai putea fi lejer unul dintre cei care scriu pe gsp.ro :P
  Sper la anul daca se mai organizeaza sa nu mai ratez competitia.

 3. Ce bine e sa castige bloggerii, uite ce poveste frumoasa apare :). Pentru anul viitor vorbim cu Remy, da? Ne spune el unde sunt terenurile pe care pot arata jucatorii tot ce pot. Eu maine incep sa ma uit pe orele de filmare pentru script, o sa ma bucur tare cand ajung la discutia dintre tine si Toma.

  • Lejer. Nu glumesc :) Daca aveti nevoie de ajutor, cu mare drag. Robert e la dispozitia voastra. Rezolv eu sa zica da :)

 4. Pune-l ma si pe MESTER in poveste nu doar in poza de final! :) Frumoasa descriere, mersi! :)

  • Mester e in poveste. Pe ici, pe colo. Ar fi trebuit sa fac un capitol intreg despre glezna mea :))

 5. lipsa de concentrare din sferturi – exact asta s-a urmarit de adversari. in ultimele 5 min din meciul cu carturesti era sa v-o luati. voi daca nu marcati repede va pierdeti concentrarea, lucru care s-a vazut cel mai bine in meciul cu carturesti.

  • Păi nici în finală nu am marcat repede, dar am fost în control. Nu e vorba de cursul meciului, ci de modul în care intram montaţi în teren.

 6. Ma bucur mult pentru voi! stiam ca asa o sa fie de cand v-am vazut pe teren.

  App… m-am mutat pe .ro, mestere! :))

  • Gata, gata, am rezolvat :) Sărutmâna.

 7. Ma bucur foarte tare pentru victoria asta. Si ma oftic corespunzator ca nu am putut fi prezent nicicum sa o vad. Felicitari pentru articol, Mircea.
  Neaparat vom face film despre Echipa Bloggerilor, deci neaparat. Cu acordul baietilor, desigur. Cat de curand, ca a iesit soarele. :)

  • Aşteptăm, băieţii sunt pe fază. Trage-i acum, până nu-şi pierd inspiraţia :))

 8. Mai mesterica…. frumos ai mai scris de fotbalistii lu` peste prajit:P (asa imi place mie sa ii alint).
  Victoria a fost meritata( si pe primul loc Agentia Echipa Bloggerilor :)))) ), voi sunteti clar cei mai buni dintre cei mai buni, modesti, frumosi si …. cate si mai cate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.