Doamna cu coasa veghează în Piața Romană

Într-un exces artistic de zel, oamenii care s-au ocupat cu deja clasica  împodobire a centrului capitalei cu ocazia deja clasicelor Sărbători din decembrie au dat-o-n diverse. Trec peste faptul că luminile de pe Magheru sunt colorate, dar sunt puse haotic (sau cel puțin așa par, o fi vreo ordine în dezordine care nu se vede decât din elicopter), și ajung la formele geometrice din Piața Romană.

Ei bine, pe cât de evidentă este aplecarea artistului înspre ilustrarea sintetică a unor îngeri, pe atât de clară este forma de Doamnă cu Coasa a fiecăreia dintre cele patru figurine enorme din Romană. Am zis c-o fi imaginația mea bolnavă pusă pe scandal, dar îngerii se văd Doamne cu Coase din orice unghi îi privești. Singurul element care salvează momentul e coroana de deasupra capetelor, dar Dumnezeu mi-e martor că am văzut-o abia când m-am apropiat.

Sărbători fericite!

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.