Dacă am fi trăit în Germania…

Dacă am fi trăit în Germania, Delta Dunării ar fi fost un punct turistic în care s-ar fi înghesuit întreaga lume, iar singura problemă nu era “de unde să luăm bani pentru a menţine curăţenia?”, ci “cum facem ca românii să nu mai arunce PET-uri?”.

Dacă am fi trăit în Germania, staţiunile de pe Valea Prahovei aveau câte 20 de pârtii de schii şi erau legate între ele astfel încât un skipass te putea duce într-o zi de la Moeciu la Poiană şi apoi la Sinaia fără probleme.

Dacă am fi trăit în Germania, ajungeam la Sinaia într-o oră.

Dacă am fi trăit în Germania, taxa auto nu exista şi ne-am fi bucurat că alţii cumpără de bunăvoie maşinile pe care noi le considerăm mult prea obosite pentru noi înşine. Şi am fi fost nemţi, deci vă daţi seama cât de roase ar fi trebuit să fie maşinile alea pentru a le vinde…

Dacă am fi trăit în Germania, LUCRUL ĂSTA nu s-ar fi întâmplat niciodată. În primul rând, pentru că tinerii n-ar fi ascultat gunoaie între pereţii aceloraşi şcoli în care au învăţat scriitorii şi filosofii germani. În al doilea rând, pentru că Fiscul ar fi intrat cu tancul în secunda doi în viaţa şi opera clasicului în viaţă denumit Adrian Wunder. Ai noştri se chinuie de prin 2009 să-l cheme să dea explicaţii.

Dacă am fi trăit în Germania, n-am fi fost cretini.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

5 Comentarii

 1. Ce zici de cei care arunca tigarile pe geamul de la masina, cei care te claxoneaza degeaba in trafic, cei care trec in fata pe linia de tramvai ?

  Ce zici de parintii ce-si invoiesc copiii de la orele de sport ?

  Se intampla astea in Germania ?

 2. Daca am fi trait in altă țară, să zicem Italia, unde emigrez luna asta(cu părere de rău că părăsesc Romania, dar nu se mai poate), fiscul i-ar fi confiscat averea fără drept de apel…Și a lui, și a neamurilor de gradul I…i-ar fi ridicat mașinile și boarfele…Ar fi calculat cam cât are de dat de fapt la stat în taxe,amenzi și impozite și când ar fi plătit tot poate recupera ceva din avere…Până nu ar fi plătit și justificat tot, nu ar mai fi avut nimic pe numele lui și al neamurilor. Dar la noi, avem credite de sute de mii de euro in baza a ce?Mașini întreținute cu ce?Filmări cu el luând bani la nunți care nu pot fi considerate probe la o adică…( dar stai, de fapt alea pe care le tot dau la stiri Protv-ul, Acasa ,etc cu el cantând alături de alți maneliști pe hârtii roz sunt trucate nu-i așs, rușine Patriciu)…
  Exemple poți să dai multe, Mircea, că doar nu trăim într-o țară normală.Vezi doar să nu îți crească tensiunea de nervi :)Apreciez că mai ai curaj și dorință să mai stai in Romania și să faci ceva…

  • N-am nici curaj, nici dorinţă. Din păcate.

   Nu ştiu cât mă mai ţine şi pe mine…

 3. rau imi pare ca am dat la medicina si termin facultatea
  undeva aproape de pensie. pentru ca eu voi face tot posibilul
  pentru copiii mei sa nu se nasca pe teritoriul Romaniei.
  penibilitate de tara populata cu prosti!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.