Aeroporturi cu internet wireless gratis

Natura meseriei pe care-o am mă trimite în multe oraşe ale lumii şi implicit pe multe aeroporturi ale lumii. Aceeaşi natură a meseriei mă face să văd că nu-mi prea pot exercita meseria pe aeroporturile pe care uneori pierd câte 3-4 ore în aşteptarea unui avion deoarece internetul este la mare la căutare şi implicit costă. Şi totuşi, unii directori ai unor aeroporturi şi-au dat seama că un free wifi nu omoară pe nimeni. Iar dacă marile stadioane (Santiago Bernabeu, de exemplu) îţi dau reţele pe care te poţi conecta gratuit pentru a scrie pe Twitter în timpul unui meci, mi se pare din ce în ce mai normal să-ţi poţi omorî timpul fără să-ţi toci banii în timp ce aştepţi să pleci în lume.

Până acum, lista aeroporturilor cu wireless gratis pe care am fost nu e deloc mare, dar aştept să o actualizez pe măsură ce voi călători pe ele. Evident, vă aştept cu ponturi în cazul în care aţi dat de internet fără bani pe undeva pe unde eu n-am ajuns.

 

 • EUROPA

1. Aeroportul din Timişoara

2. Aeroportul din Iaşi

3. Aeroportul din Viena

4. Aeroportul din Nisa

5. Aeroportul din Goteborg (o ora gratis)

6. Aeroportul din Budapesta (în incinta restaurantelor)

7. Aeroportul din Varşovia (via Sabina)

8. Aeroportul Schoenefeld din Berlin (via Cristina)

9. Aeroportul Schipol din Amsterdam (o ora gratis) (via Cristi, Dragos)

10. Aeroportul Atatürk din Istanbul

11. Aeroportul din Larnaca (via Cozmin)

12. Aeroportul din Chișinău (via Lucian și Maxim)

13. Aeroportul Gardermoen din Oslo (via Semanticus)

14. Aeroportul Domodedovo din Moscova (via Cosmin)


 • AMERICA DE NORD

1. Aeroportul din Orlando, Florid

2. Aeroportul din Tampa Bay, Florida

3. Aeroportul din Atlanta, Georgia (via Adrian)

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

15 Comentarii

 1. Uneori e acceptabil si sa iti cumperi o ora, doua de net de la furnizorii ce iti ofera wireless dar ca serviciu pre-paid (T-Mobile, Orange si alti operatori de telefonie mobila iti dau posibilitatea de asta). E mult mai ieftin decat sa folosesti roaming-ul, platesti online si gata.
  Dar, cu toate astea, internetul ar trebui sa fie disponibil free of charge pe aeroporturi! Si in hoteluri. Si in cafenele. Nu te costa (prea mult) sa oferi acest serviciu.
  PS: atunci cand imi aleg un hotel in strainatate, existenta si gratuitatea WiFi (sau worst case scenario, LAN) sunt foarte importante.

 2. Noi am incercat vineri in Viena in aeroport si mergea naspa rau si am renuntat :) In rest nu prea am incercat. In Varsovia parca mergea bine din ce am inteles de la lume.

 3. Berlin – aeroportul Schönefeld. In celalalt, Tegel, nu e gratuit.

 4. In Aeroportul din Dublin e pe bani (3 euro/juma te ora)

  apropo de stadioane, si pe Croke Park din Dublin e wi-fi moca :D

 5. Istanbul – aeroportul Atatürk
  Cipru – aeroport Larnaca
  in ambekle acoperire in toata incinta

 6. Nu stiu numele propriu-zise ale aeroporturilor, dar am impresia ca in zonele respective nu sunt mai mult de unul in fiecare oras.

  In Florida: Orlando si Tampa ofera free WiFI.

  De asemenea Atlanta (Georgia) are free WiFi.

 7. Am uitat de zborurile cu Free WiFI de la Gooogle – de obicei cele de la Virgin Airlines intre LA si San Francisco (dar doar in perioada sarbatorilor de iarna). Acum am vazut ca iti dau si un Chromebook sa te joci cu el in timpul zborului.

 8. Jfk din new york, logan din boston, am gasit si in otopeni langa ghiseul tarom, cel din praga, cel din dublin, edinborugh, imi verific lista ca stiu ca am mai gasit wi fi free pe unul zau doua

  • Alex, avem nevoie de wifi gratis. Și eventual de o ordine civilizată, nu de o înșiruire din amintiri. Dublin nu e gratis, am primit azi un pont de la un tip care e acolo. E pe bani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.