Unde găsești pungi cu gheață ca-n filmele americane?

M-am întrebat asta astăzi, la un moment dat. Aseară, la antrenamentul oficial al Echipei Bloggerilor, am călcat strâmb de mi-am văzut talpa fără să mă aplec, iar glezna a decis s-o ia pe propriul drum și n-a mai așteptat și corpul. Nepotrivirea asta de caracter a dus la niște dureri atroce care nu se potriveau deloc cu contextul poveștii, cel legat de faptul că peste două zile începe Cupa Agențiilor Bergenbier, competiție la care Echipa Bloggerilor este invitată de onoare și pe care a câștigat-o anul trecut cu onor.

După ce azi noapte am dormit cu câteva cuburi de gheață aruncate în vreo 10 pungi înnodate și fixate pe picior cu un ciorap sănătos, azi mi-am adus aminte că, în filmele pe care le vedem afară, oamenii ăia au un soi de pungi albastre pe care și le pun pe scăfârlie când acțiunea o permite. Cum faci rost de așa ceva în România? Unde găsești pungi cu gheață pentru comprese? Aș fi dat orice pentru a fi sigur că în noaptea următoare pot să stau liniștit cu gheață la picior fără să-mi fie frică că inund patru etaje de dedesubt și că-i deranjez gândacii vecinului pensionar de dedesubt.

Normal, am întrebat pe Twitter, acest nou motor live de căutare cu operatori umani, dar nimeni nu știa. Așa că mi-am luat inima-n dinți și am intrat într-o farmacie. Un Centrofarm. Spre surprinderea unuia care rămâne de obicei cu buza umflată când întreabă despre lucruri mai degrabă exotice pentru România, farmacista mi-a răspuns că are. De fapt s-a scărpinat la ceafă și mi-a spus “Țin minte că aveam la un moment dat”. A mers în spate și s-a întors cu o minunație de cutie în care era replica perfectă a pungilor cu gheață din filme. Dacă nu aveți timp să intrați în farmacie, găsiți pungi de gheață AICI.

Deci da, răspunsul e uneori mai logic decât am putea crede.  Iar punga cu gheață se alătură tratamentului care mai include masaj cu Diclac și fașă elastică.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

3 Comentarii

  1. Ce mi-ar fi trebuit și mie o năzdrăvănie d-asta când mi-am luxat glezna! Și tot așa stăteam, cu trei pungi diferite legate foarte incomod. Fă-te bine, intră-n formă, Meștere!

    • Trebuie, trebuie, țara mă vrea la sapă! :)

  2. pff, si eu care am sacrificat gheata de pus in cocktailuri ca sa-mi desumflu o vanataie capatata tot asa, ca “accident de munca”. unde erai tu mestere alaltaieri?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.