Susţin necondiţionat şi sincer “Ne corectăm #cudrag”

Amicul Alex Tunaru îmi transmite astăzi un imbold pe care-l preiau mai mult decât fericit că pot să împărtăşesc asta cu oameni din zona în care activez şi eu. Pe scurt (să nu vă ţin mult), Alex propune ca orice eroare  – de vocabular, de sintaxă, de morfologie şi în general de limbă – să fie corectată cu zâmbetul pe buze şi, de asemenea, să fie primită cu zâmbetul pe buze.

Omul vrea să transformăm Social Media într-un fel de vatră a limbii (sună livresc şi măreţ, ştiu), în care noi să fim cei care respectă limba înainte de toate. Şi, ca unul care iubeşte cu adevărat zona asta, mă alătur cu mare drag îndemnului – spuneţi-i naţionalist, dacă vreţi – de a transforma limba tăvălită în limbă corectă.

Nimeni nu are pretenţia că le ştie pe toate atunci când vine vorba de limbă. Şi, dacă 90 de procente din limbă sunt matematică, restul de 10% continuă să fie teren de dispută. Şi vorbesc de dispută între academicieni, cu argumente logice şi solide.

Aşadar, haideţi să ne spunem unii altora când greşim. Poate că eroarea nu se va mai întinde fără logică în continuare. Măcar la noi.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

3 Comentarii

    • No problemo. Merită, pe mine mă râcâie pe creieri când văd câte o dudă la câte un cunoscut. Şi mi-e că, dacă-i zic, crede că am ceva cu el :) Deci ar fi bun un gentlemen’s agreement.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.