România în Schengen? Cu ce ocazie?

S-a vorbit ieri și astăzi despre faptul că intrarea noastră și a Bulgariei în Spațiul Schengen va fi amânată cu încă 6 luni. Iar Băsescu a făcut ieri gargară și a spus că suntem lucrați.

“Estimam ca decizia ar trebui luata cand principalele subiecte de preocupare vor fi rezolvate, adica atunci cand vor fi facute progrese ireversibile in lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate”

Corect. E opinia unor miniștri francezi și germani. Îmi poate spune cineva de aici că în România nu se mai dă șpagă? Că nu se mai ia șpagă? Că avem concursuri pe bune? Că avem câștigători pe bune? Că oamenii proveniți din părinți campioni sunt sus pe merit? Tot timpul? Evident, nu. Și ăsta e doar vârful aisbergului, așa cum știm cu toții.

Îmi poate spune și mie cineva, oricine, de ce ar trebui ca noi să intrăm în Spațiul Schengen? Câteva motive argumentate ar fi minunate. Nu de alta, dar până și intrarea noastră în UE a fost mai mult decât forțată și am impresia că ne cam forțăm norocul.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.