Retorică

Se întâmplă din senin. Cade și nu îți dai seama cum. De fapt, până să te prinzi ce se întâmplă a căzut deja de ceva vreme. Iar tu ai rămas ca un snop de paie în ploaie, admirând sec fericiți și suduind fericiți. Iar primul gând care-ți vine este un sincer “De unde dracu’ a venit asta?”, frate dulce de sânge cu “P-asta cum naiba a făcut-o?”. Dar nu e greu de realizat. Pentru că asta e diferența dintre o jucărie și un joc. Dintre lumină și căldură. Dintre ravenă și ogaș. Dintre cal și călăreț. Dintre jucător de fotbalist și fotbalist. Dintre fotbalist și geniu. Undeva, cumva, o listă se completează singură în fiecare an, sancționând marionetele și introducând în ecuație actorii adevărați ai teatrului.

Spuneți-le “Sensible Goals”, așa cum le spune suedezul Marcus Walkin. Elementul comun este acel sincer, patetic, redat fidel și fără echivoc “Vreau să văd reluarea!”. Când nu înțelegi cum a făcut-o, nu mai vorbim de fizică, ci de chimie. Fie ea și românească. 19.

P.S. Nu ratați excepționalul site de la final.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

2 Comentarii

  1. Ce oameni frumosi sunt fotbalistii cand chiar joaca fotbal!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.