Paparazzo, mori!

Recunosc, am o atitudine extrem de respingătoare pentru publicațiile care transformă jurnalismul – meserie inventată de niște băieți cu scopul de a informa lumea din jur – într-un gunoi de ultimă speță. Se-ntâmplă atât la ei, cât mai ales la noi. Am ajuns să retrogradez instant persoanele care-mi explică râzând ce dracu’ a mai făcut te-miri-cine prin cluburi. Sau acasă, că-n ultima perioadă nu ai voie nici să-ntinzi o rufă pe balcon dacă ai avut nesimțirea de a apărea din greșeală pe la televizor.

Meseria de paparazzo, adică de fotograf care caută imagini penibile cu oameni făcând lucruri normale, îmi trezește repulsie. Nu m-ar deranja dacă toți oamenii ăștia și-ar pierde slujbele ieri.

Sunat atât de lansat pentru că am văzut astăzi, pe Antena 1 Showbiz, o secțiune cu vedete care sunt surprinse facând nimic, dar care sunt făcute să pară că își scot mucii prin fund în văzul lumii, un gunoi de material care îmi adâncește imaginea de lipitori profitori cretini pe care au au oamenii ăștia în fața mea. Nu c-ar conta pentru ei, da’ măcar să se simtă prost o secundă, și tot am făcut ceva.

Katie Holmes a ieșit de la sala de fitness transpirată, autorul simțindu-se nevoit să ne explice că femeia “arată îngrozitor” și “pare efectiv dărâmată”. Băi, cizmelor de cauciuc ars în foc de tabără: credeți că femeile de acolo merg la sală doar ca să le arate paparazzilor că și-au luat icsșase nou, ca la noi? Sau credeți că merg la sală ca să stea bot în bot cu vreun instructor cu mână ca tancu’ două ore? Sau că merg la sală pentru a-și afișa botoxul și siliconul care se află în cantitate mai mare decât sângele în corpul lor? AȘA ARATĂ o femeie normală care iese de la sală, legumelor! Și, pentru informația voastră, vă anunț că femeia arată senzațional după o oră-două de fitness. Ceaune de mămăligă ce sunteți!

Mă credeți sau nu, îmi pare extrem de rău că jurnalismul e privit de oameni așa prin intermediul unora ca ăștia. Sau al celor care au făcut pozele în SUA. Extrem de rău. Respect celor care își respectă meseria.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

3 Comentarii

  1. Si eu ii detest pe tipii astia, care urmaresc vedetele oriunde s-ar duce, incat acestea nu mai au o clipa de liniste, nu mai au viata privata.

  2. @Danny

    Nu e vorba de viaţă privată, e normal să-ţi asumi nişte riscuri. Dar ce e prea mult e prea mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.