Oferă şi ţi se va da. Faza pe ţară

Daţi-ne spitale civilizate şi medici care-şi fac treaba excelent. Şi nu vom mai pleca în afară să ne coasem fiecare tăietură.

Daţi-ne salarii pe care să nu le-mparţi în gând în zile pentru a vedea că poţi să-ţi iei carne doar dacă n-o găteşti, că n-ai bani de gaz. Şi vom veni la muncă la timp, cu zâmbetul pe buze.

Daţi-ne autostrăzi. Şi nu vom mai depăşi viteza prin localitate, omorând oameni pe trecerea de pietoni şi colecţionând amenzi.

Daţi-ne toalete publice curate. Şi nu vom mai îmbiba pereţii monumentelor.

Daţi-ne blocuri şi scări civilizate. Şi nu vom mai scuipa şi fuma în lift.

Daţi-ne parcuri cu alei luminate şi asfaltate. Şi vom alerga în ele din plăcere, profitând la maxim de faptul că ţara nu ne vrea obezi.

Daţi-ne posibilitatea de a învăţa lucruri care ne sunt utile. Şi nu vom mai sta la coadă la burse.

Daţi-ne dreptul de a alege fără ca acest drept să fie bruiat de constrângeri morale obţinute prin cadouri celor care nu-şi permit un colţ de pâine. Şi vom alege.

Ne-aţi dat un stadion civilizat. Şi am arătat că suntem civilizaţi. Că ştim să cântăm 90 de minute fără încetare. Că ştim să primim stelişti, dinamovişti şi rapidişti pe acelaşi stadion, într-o sărbătoare a sportului. Că nu contează atât rezultatul cât contează plăcerea de a fi între ai tăi. Că pielea ca de găină compensează tristeţea. Că putem fi frumoşi pentru că am aşteptat şi putem aştepta pentru a fi frumoşi. Că femeile de toate vârstele pot împărţi aceeaşi tribună cu oameni repectabili îmbrăcaţi în cămaşă cu gulerul scrobit, cu puşti care reînvaţă ce e fotbalul şi pot fi educaţi altfel şi cu suporteri fanatici care-şi încurajează echipa uitând de rivale. Că suntem peste tot acasă. Indiferent de culoare şi preferinţe.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

4 Comentarii

    • Compensăm cu spectacol în tribune, ce să-i faci?… :)

  1. este clar cea mai frumoasa galerie din tara. Cum ai zis si tu, pacat ca a trebuit sa compensam in tribune :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.