Meci cu furculița (3)

A venit primăvara. Pe bune, uitați de ce vedeți pe fereastră și de ce simțiți pe propria piele. E irelevant în context calendaristic. Și fiindcă a venit primăvara, piețele s-au umplut de lucruri frumoase. Depinde doar de tine să le cauți. Spre exemplu, într-una dintre serile în care ajungi acasă de la birou sau de la școală, fă o haltă în prima piață și adună câte ridichi și cepe verzi poți, câți morcovi poți și câte ciuperci poți. Fii sigur, de asemenea, că faci rost de telemea de oaie foarte puțin sărată, numa’ bună de aruncat într-o salată. Apoi mergi acasă, fă încâlzirea și bagă-te la un meci pe care nu vei regreta că l-ai urmărit, pentru că rezultatul va fi unul întotdeauna pozitiv.

Meciul în sine a început de fapt cu o zi înainte pe micile ecrane din cauza faptului că patronul a ținut să schimbe niște replici cu un pui rotisat din care a rămas pieptul. Numai bun de făcut ferfeniță în fața telespectatorilor și spectatorilor prezenți la ora meciului în fața ecranelor sau în tribune. A fost, de altfel, o tribună multicoloră, formată din multe felii de ceapă verde asezonate cu cel puțin la fel de multe felii de ridichi. Tot în roșu, dar de o nuanță ceva mai portocalie, au venit la meci morcovii. Urmați de eternele felii de ciuperci.

Meciul nu a durat mult, arbitrul fiind nevoit să întrerupă ostilitățile din cauza faptului că legumele din tribune s-au amestecat între ele, devenind o salată consistentă și promițătoare. În momentul în care arbitrul a fluierat sfârșitul jocului, patronul a rupt în fâșii pieptul de pui rămas din ziua precedentă și l-a aruncat peste legume în speranța că acestea se vor calma. Pentru că părțile nu au mai putut fi despărțite, a fost nevoie de pompieri, care au aruncat cu ulei de măsline peste arenă. Peste toate s-a așezat cuminte telemea veche de oaie acoperită cu piper și ardei Cayenne, elemente care au condimentat o seară incendiară plină de clinciuri.

Așa cum s-a văzut în cronicile de a doua zi, meciul a contat mult mai puțin decât evenimentele din tribune, patronul vorbind despre rezultatul amestecului câteva zile în șir la principalele canale de știri. Motivul oficial a fost legat de faptul că incidentele au fost extrem de ușor digerabile de conducere.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.