Meci cu furculița (2)

Duminica dinaintea venirii lui Moș Nicolae trebuie întâmpinată, din punctul meu de vedere, cu un buchet de mirosuri care să-l atragă pe gras să stea cât mai mult cu cadourile prin pantofi. Că așa se face la noi și și-a furat-o de multe ori când eram obligat să-mi curăț pantofii iarna. Dar, pentru că eu am făcut deja mișcarea încă de aseară, v-o recomand cu căldură. Relatez de la meci.

A fost o partidă destul de simplă pentru pariori, cu un rezultat care a părut evident încă de la început. Atât de evident, încât eu – ca fan al sportului cu tigaia rotundă – nu înțeleg de ce unii preferă cartofii prăjiți în defavoarea acestei senzaționalități. Așadar:

Echipa îmbrăcată în piper, sare de mare și ardei iute uscat măcinat este formată dintr-o bucată sănătoasă de pulpă de porc, din 4-5 cepe și din 4-5 mere. Pulpa de porc – tăiată în bucăți cât pumnul – se scoate la încălzire într-o tigaie, unde se lasă până se rumenește ușor pe toate părțile, să fie pregătită de meci. Pe teren își face apariția ulterior o tavă – echipa adversă, de fapt – în care se răstoarnă cu simț de răspundere bucățile de carne, ceapa tăiată în sferturi și merele tăiate la fel de în sferturi, pentru a părea multe în fața adversarului. Ingredientele se îmbracă ulterior în echipamentul de joc descris mai sus și se aruncă într-un meci fierbinte la cuptor.

Atât.

Verificați carnea din când în când cu furculița, să nu se plictisească. Când e gata, tava a pierdut deja meciul, așa cum arătau toți bookmakerii încă de la începutul întâlnirii. Pentru că patronii pleacă cu ingredientele pe farfurii, iar tava rămâne părăsită de suporteri. Vi se pare ciudat că în aceeași echipă se găsesc mere coapte, ceapă coaptă și carne de porc? Just try it, vă promit că nu vă veți mai uita la meciuri din altă ligă dacă adăugați în ecuație cartofii piure impuși în echipă de patron și ceva murături care n-au prins lotul inițial din cauza faptului că își pierd suflul la meciurile pe teren fierbinte în cuptor

Ne vedem la următoarea etapă.

Inspirat de:

– Porc cu mere la cuptor (by Chez Mazilique)

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.