Mașinile din Statele Unite

Primul lucru pe care îl observi în State e că mașinile sunt diferite față de Europa. Mașinile de oraș așa cum le știm noi lipsesc cu desăvârșire (singurele mașini mici sunt Mini și Fiat 500, dar sunt rare). În schimb, apar multe, foarte multe pick-up-uri, camioanele sunt mari și au altă formă, iar modelele pe care le știm în Europa adună doar 10-15% din totalul celor pe care le vezi pe autostrăzi. Apropo de autostrăzi, ai între 3 și 8 benzi. Pe sens. Chiar și așa, dopurile nu lipsesc. Ba din contra. În rest, distanțele sunt altfel văzute aici. Un drum de două ore pe autostradă este considerat unul foarte scurt, iar un “one hour ride” este un soi de “după colț”. Toată lumea are mașini. Iar Ford F-150, un pick-up imens, este încă mașina cel mai bine vândută din întreaga lume.

 

 

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Un Comentariu

  1. Benzina e de doua ori mai ieftina decat la noi, salariile de multe ori mai mari. Deci nu e chiar problema. Drept ii ca au pasiune pentru cai putere, am vazut niste ‘tancuri’ pe acolo de am ramas masca. :D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.