Lăcrămioara Perijoc

„După atâtea performanțe, încă sunt întrebată dacă există box feminin în România”

Lăcrămioara Perijoc, născută în 3 februarie 1994 în județul Suceava, va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 la categoria 54 de kilograme.

Povestea ei începe acum 29 de ani, într-un sat din nord-estul țării, într-o familie cu șapte copii. Lăcrămioara a plecat la 14 ani de acasă pentru a urma cursurile Colegiului Național de Informatică, secția Chimie-Biologie, iar apoi a urmat cursuri postliceale de asistent generalist.

A ales între fotbal feminin și box feminin, dar a rămas la box datorită antrenorilor care i-au oferit încredere că poate să facă o carieră în acest sport: Doru Iftime (2010-2012) și Adrian Lăcătuș (din 2013 până astăzi).

A participat la Jocurile Olimpicedin Londra în 2012, dar cele mai mari performanțe au fost bifate la Campionatul European de Box din Madrid 2019 (Aur la categoria 54 de kilograme) și la Campionatul Mondial Istanbul 2022 (Argint la aceeași categorie).

Cea mai bună prietenă a sa este Claudia Nechita, la rândul său pugilistă cu performanțe importante în boxul feminin mondial.


Seria de discuții 1 la 1 face parte din campania Start you Impossible. Proiect susținut de Toyota, partener oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.


A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.