La șaman

Un prieten care își tușea plămânii de câteva zile s-a hotărât să meargă la medicul de familie. Speriat că văzuse pe internet ca simptomele lui put a bronșită, a tras aer în piept (mă rog, cât putea s-o facă în condițiile date), și-a făcut curaj și a purces la un consult.

Vizita la medic l-a liniștit. Pe de o parte. Asta pentru că omul nu avea absolut nimic, singura problemă fiind legată de o răceală trecătoare, complet și ușor vindecabilă. De ce spun “pe de o parte”? Pentru că, pe de altă parte, Jean al meu s-a întors de la medic mai speriat decât a mers.

– I-am spus că mă doare capul din când în când și că mă simt obosit uneori. Știi ce mi-a răspuns? “Asta e pentru că ești născut în an de pământ!”

Mai rămâne ca, atunci când mergem cu un picior rupt sau câte-o durere atroce de măsea, doctorii să se uite la noi, să îngenuncheze și să se roage pentru însănătoșirea grabnică a trupului și a sufletului. Cu o candelă aprinsă și ceva plante relevante în cameră. Asta în timp ce noi plătim câte trei-patru asigurări de sănătate de persoană, că doar PFA-ul se internează, cere medicamente și apoi șomaj și pensii.

foto via

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.