Interviu cu băieții duși #cupluta

Duminică seara, când găinile plecau spre somn iar românii se gândeau deja să înjure ziua de luni ca și cum ar fi fost vina ei că-i prima în săptămână, am avut o surpriză plăcută. Cei patru băieți (despre care v-am mai povestit acum ceva vreme) care au plecat în cea mai curajoasă călătorie organizată pe internetul românesc, cu pluta pe Mureș de la Luduș la Nădlac, au decis să ne ofere ocazia de a discuta live video cu ei. Au fost câteva minute tare faine, în care cei patru stăteau în cort în jurul laptopurilor și telefoanelor mobile în timp ce sunetul era obturat de zgomotul ploii care cădea pe pânza cortului undeva în mijlocul României, pe malul unui râu. A fost un fel de transmisiune de nicăieri care pe mine, personal, m-a fascinat. Nu știu de ce.

Și deoarece au fost câțiva care au fost pe fază, pe lângă live-ul video am avut ocazia să și vorbim cu Dăscălescu, Kornway, Holerga și cu Injineru’. Iar trainingul profesional nu m-a lăsat să scap ocazia fără să le iau un interviu. Mă rog, vorba vine interviu, e vorba de un set de întrebări compilate sub forma unui interviu scurt. Pentru cei curioși.

MEȘTER: O întrebare scurtă: câți bani mai aveți cu voi în momentul ăsta?
CU PLUTA: Vreo 200 de lei.

M: Ați văzut monstrul din Mureș până acum sau e mai către Nădlac?
C.P.: Nu am dat încă de monstru, dar am văzut o căprioară și o vidră. Sperăm că se pun.

M: De curiozitate: la ce oră vă treziți dimineața, care e primul la baie și de ce nu trageți apa după ce rezolvați problema? :)
C.P.: Ne trezim pe la 7, iar în Mureș nu se trage apa.

M: Cine cu cine doarme în cort?
C.P.: Toată lumea cu toată lumea.

M: De ce nu permanentizați transmisiunile live video?
C.P.: Nu avem trafic de date cât să putem face asta tot timpul. Dacă Vodafone sau Orange ne-ar fi ajutat, am fi făcut asta mai des, dar deja ne-am cheltuit rația de date pe luna asta.

M: Cum vă încărcați telefoanele și celelalte electronice de pe acolo?
C.P.: Avem cu noi un generator care ne încarcă agregatele cât timp mergem cu pluta.

M: Ajungeți la timp la Nădlac sau va trebui să mai prelungiți drumul?
C.P.: Ajungem, așa sperăm. În 30 vom fi acolo.

M: Pe plută cântă muzici? Sau mergeți pe plat?
C.P.: Avem un radio, dar trebuie să-l ții în brațe, pe genunchi sau în aer. Și merge doar pe ultrascurte.

M: Vă trece prin cap să reeditați experiența asta?
C.P.: Niciodată nu vom mai face asta. E once in a lifetime.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

3 Comentarii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.