Ești ceea ce-ai băut azi

Impresia pe care o lași în jurul tău nu contează în 2012 atât de ținută, haine, parfum, gusturi și culori cât contează de ce băutură ai în față. Și, înainte de a vă gândi la supoziții bahice, o spun pe șleau: nu mă refer la alcool.

O sticlă de apă și o doză de Coca-Cola schimbă percepția imediată asupra ta. Dacă ajungi la masa de prânz cu o sticlă de apă pe alăturată gustării pe care tocmai ai comandat-o, ești pur. “Ești la dietă?” “Se vede că e, a mai slăbit puțin”, zice lumea în jur, indiferent dacă pe tavă, lângă apa plată pe care ai luat-o ca garnitură, stă o salată sau șed două șaorme cu de toate, vorba cântecului. Indiferent dacă vei băga în scurt timp la întuneric doi morcovi fierți sau, de celaltă parte a tabliului periodic al nehalitului, trei ciorbe și patru kile de cartofi cu șnițele și cârnați, o sticlă de apă plată te scoate din grupul celor care mănâncă ca porcii.

Până la Cola. Pune lângă spanacul fiert acompaniat de legume soté pe care-l mănânci în după-amiaza asta o doză de Coca-Cola*. “Băi, ar trebui să te lași de alea, vei muri mâine”, îți spun grijuliii tăi colegi. “Iar bei Cola, grasule?” zice colegul de la geam, pentru că pentru el e ușor irelevant faptul că tu vei mânca doar două felii de roșii și o cutie mică de sana. Cât timp ai Cola la doză ca muzică pe versurile alea slabe, reacția nu poate fi doar una: păcălești sistemul, mănânci nesănătos, deci te vei îngrășa, vei crăpa și vei muri în chinurile dioxidului.

Băutura chiar îl face pe om.

*nume generic utilizat pentru ilustrarea gamelor de sucuri carbogazoase existente în toate colțurile României anului 2012.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

6 Comentarii

 1. Daca bei Cola din Romania nu mori, pentru ca este mult mai slaba. E mai mult apa dulce. :(

 2. E o diferenta intre mici placeri si excese… In plus, a devenit cam obsedanta treaba asta cu prezentarea unei imagini frumos colorate.

 3. Eu mai nou beau apa minerala, ca nu am chef mereu de Cola. Problema nu-i ca ingrasa sau din astea (la 50 de kile cate am eu, chiar nu se pune stresul asta), dar ma tine noaptea treaza. Nu beau cafea, asa ca orice doza de ‘energizant’ ma trezeste prea mult.

  Cat priveste parerea celorlalti .. atat grija sa am :D

 4. Fun :D Si 100% de acord.

  Acu’ redevenind seriosi pentru o clipa… Sa stii ca doo pahare de Cola (adica 0.5 litri) au cam tot atatea calorii cat papi tu la o shaorma de 100 de grame (d’aia mica-mica): 200.

  O shaorma medie si o Cola au, impreuna, ‘fo 700 de calorii. O shaorma si o apa minerala – doar 480-500. Normal, shaorma aduce cu ea si altele, mai ales grasimi.

  Totusi, do the math. Simplul fapt ca bei o Cola iti adauga 40% la aportul de calorii adus deja de o shaorma. 40%! Adica aproape jumate, ma. Apa aia colorata e cat jumate dintr-o masa de pranz – ca doar nu zilnic mananci shaorma!

  Idem pentru o bere (care poate aduce chiar mai multe calorii decat o Cola, la 0.5 litri).

  Noi nu ne dam seama, da’ daca am lasa-o mai moale cu suculetu’ si cu berea, am reusi sa ne mentinem greutatea sau chiar sa slabim. Rastimp, n-ar mai trebui sa ne fortam sa bagam la halau morcovi fierti si alte mizerii infecte. Am putea manca normal ;)

  Pofta buna si-apa plata, pana cand ne vedem si-ti fac cinste cu o Cola! :D

 5. Băi Adi, ştii că m-am împiedicat în matematică şi am dat-o pe uman. Iar umanul, în aspectul lui creativ, spune să nu calculezi ce faci, ci să-ţi vezi paşii analizând ce-ţi place şi ce nu din perspectivă senzorială.

  Pe scurt, n-am calculat calorii niciodată, iar dacă-mi place, mănânc :)) Din fericire, nu pot mânca prea mult, dar asta e altă discuţie.

  Da’ da, ştiu că nu-i bun sucul. De-aia l-am executat din meniu anul ăsta :)

 6. Ma, nici io n-am calculat niciodata. Da’ trollam si io un pic, ce naiba :))

  ps. naspa e ca in urma acestui exercitiu mi-a ramas berea-n gat :P

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.