El Clásico – Meciul Meciurilor

A venit ziua unui nou episod din cel mai cunoscut “serial” fotbalistic al lumii. El Clasico pe numele său, fiecare dintre cele două meciuri anuale dintre Real Madrid şi FC Barcelona ridică orgolii şi crează pasiuni. Este echivalentului unui Război Mondial în fotbal. Anul trecut, la Barcelona, citeam în Marca faptul că pentru jucătorii cele două echipe nu contează ce se întâmplă în restul anului dacă reuşesc să-şi bată adversarii. E lupta dintre Spania şi Catalunya. Real Madrid-Barcelona se joacă de 108 ani.

Câteva date interesante:

– Primul meci a avut loc în 1902, la Madrid, în Cupa Spaniei. Scor final: 3-1 pentru Barcelona.
– Real Madrid a reuşit să câştige primul meci împotriva lui FC Barcelona abia la a zecea întâlnire între cele două echipe (4-1 în Cupa Spaniei în 1916). Între timp,  Barcelona câştigase de 7 ori, în trei meciuri înregistrându-se scor egal.
– Cea mai mare diferenţă de scor: Real Madrid – Barcelona 11-1 (1943).
– Scorul dintre cele două echipe în meciurile din campionatul Spaniei este, astăzi, de 68-62 în favoarea madrilenilor. Alte 30 de meciuri s-au terminat la eglitate.
– Este unul dintre cele mai urmărite meciuri din lume. Singurul meci intercluburi urmărit de mai mulţi telespectatori este finala Champions League.

Mai multe lucruri interesante despre El Clasico vedem şi învăţăm din filmele superbe de mai jos.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.