Dinamo Kiev – Barcelona 0-4

Mircea cel Bătut

Știți mema aia cu actorul care-l joacă pe Escobar în Narcos stând gânditor la masă, pe leagăn și apoi privind în gol în grădină? Ăla eram eu azi-noapte, gândindu-mă care să fie meciul principal de azi, având în vedere că n-au fost surprize nici cât într-o seară slabă cu Andreea Marin. Așa că am driblat premisele descurajante și am sărit în contratimp la cap la concluzie, precum Cămătaru pe vremuri, când cădea el și apoi îi cădea și mingea-n creștet: decât tot despre puțin, mai bine puțin din tot.

Pentru cei stăpâniți de microbul futbolului și mai ales de cel al lui ”less is more”, așadar, vă oferim mai jos niște umpicuri care, deși nu neapărat glorioase, măcar sunt mai bune decât jocul căznit al Barcelonei.

Dinamo Kiev – Barcelona 0-4

Da, se cuvine să criticăm ocnașii Barcelonei chiar și după un 4-0 cu cel pe care Meșter, gentleman cum îl știți, nu a fost de acord să-l alintăm (cu dragoste, de altfel) IL Cruce, în titlul de astăzi. După o primă repriză în care s-a jucat exact ca într-un meci pe cinste de la jumătatea campionatului Ucrainei, Braithwaite a dat cel mai haios assist din istoria recentă a jocului mare, la primul gol. Omul a vrut să facă un fel de preluare, dar i-a sărit ca din colț de masă, și preluarea s-a transformat în pasă înainte, suficient de înainte pentru ca Dest să aibă timp să vină în fugă, practic de peste ocean, și s-o bage în ațe.

Dar, în lipsă de Eto’o sau Messi, asta e, merge și-un Braithwaite cinstit, și omul nu s-a dat în lături să mai dea și-un penalty și să-mpingă și-un vagon cu marfă de lângă bară, la golul al doilea, când da, a fost omul potrivit la bara potrivită, deși parcă pe vremuri și potrivirile astea erau nițel mai poetice. Și-a mai amintit și Griezmann că e pe teren și că a semnat condica să dea, teoretic, goluri, prin prelungiri, și aia a fost.

Revenit după multă vreme la masa bogaților, Kievul pare că nu mai știe cum se mănâncă delicatețurile – se comportă ca niște oameni în sevraj care încearcă să mănânce caviarul cu o furculiță de copii.

Embed from Getty Images

Juventus – Ferencvaros 2-1

Spre cinstea lor și-a iliberalismului lui V. Orban, vecinii ceilalți, de la Ferencvaros, au fost cel mai aproape să prindă meciul serii, după ce au condus vreo 15 minute la Juve, până ca CR-ul să îi îndese un stâng de la 20 de metri pe scurt acelui Andrei Vlad ungur. Tot bietul Andrei Vladslzo s-a rostogolit cumva pe deasupra mingii și la golul al doilea (evident, dat în prelungiri, ca aproape toate golurile din seara asta), așa că frații maghiari au rămas fără puncte și noi fără meci de povestit.

Și uite-așa grupa G e deja mai jucată decât un meci din arhiva TVR, că lui Barcelona și Juventus le-a picat la zar un norocos ”stai o tură, dar avansezi” pentru faza grupelor.

Embed from Getty Images

Celelalte meciuri ale serii în Champions League

Cronicile sărite de pe fix ale celorlalte partide ale serii în Champions League pot fi citite doar pe pagina de Patreon a cronicilor. Devii patronul cronicilor susținându-le cu o sumă lunară la alegere.

PSG – Leipzig 1-0
Manchester United – Istanbul Bașakșehir 4-1
Dortmund – Bruges 3-0
Lazio – Zenit 3-1
Rennes – Chelsea 1-2
Krasnodar – Sevilla 1-2

Become a Patron!

Despre Andrei nu se știu foarte multe lucruri, însă este cert că e atât de pasionat de fotbal, încât legenda spune că și-a trăit jumătate din viață în mașină, pe drumurile dintre stadioanele din țară și nu numai. Ultima dată a fost văzut în fața televizorului, așteptând cu interes momentul în care nu va mai avea cum să ia peste picior fotbalul de la noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.