Despre americani și procesele lor stupide

Atunci când e vorba de procese ciudate, am tendința să vorbim despre americani. În principiu, pentru că am auzit eu că acolo, în State, câte un nebun dă în judecată o persoană normală pentru te-miri-ce și apoi câștigă o grămadă de bani pentru o eroare pe care a făcut-o de fapt el.

De exemplu, eu țin minte că am citit demult undeva – nu mai știu când și unde – că un tip nu a fost lăsat să intre într-un club pentru că nu avea 21 de ani. Iar el a intrat pe geamul de la baie. A alunecat pe gresie când a sărit și și-a rupt un clavicula, iar băiatul a dat în judecată clubul pentru că oamenii de acolo nu puseseră indicatoare care să arate că gresia e umedă.

Nu știu dacă povestea e reală sau nu, dar – cel puțin pentru mine – reprezintă chintesența unui sistem juridic foarte interesant. De astăzi, însă, exemplul mi se schimbă. Cum să nu ți se pară amuzant așa ceva?…

Mai multe despre acest subiect AICI.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Un Comentariu

  1. “Nu știu dacă povestea e reală sau nu, dar – cel puțin pentru mine – reprezintă chintesența unui sistem juridic foarte interesant.”
    totuși e de apreciat încrederea americanilor în sistemul juridic – faptul că dau în judecată și se așteaptă ca sentința să se pronunțe în mai puțin de n ani (ca în „alte” părți), fără alte stimulente etc.
    real este cazul acesta, de acum faimos: http://www.lectlaw.com/files/cur78.htm

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.