Când FMI face legile ţării

Comisia de Buget Finanţe Bănci de pe lângă Camera Deputaţilor a decis să accepte un amendament adus de bănci prin care Ordonanţa de Urgenţă 50 nu se aplică creditelor în derulare. Jucăm după cum ne cântă FMI, adică o bancă. Pe de altă parte, decizia comisiei încalcă principiul bicameralismului, care spune că orice amendament adus unei ordonanţe trebuie depus la ambele camere. Iar la Senat, în luna iunie, nu a apărut niciun amendament de acest tip.

În favoarea amendamentului au votat deputaţii PD-L şi UDMR, care tocmai şi-au furat singuri voturile celor 4.5 milioane de români cu credite care sperau că deputaţii aleşi de ei îi vor ajuta măcar o dată-n viaţă cu ceva. Not.

Lupta nu e decisă, unii deputaţi vor contesta la Curtea Constituţională aceste modificări. Iar clienţii implicaţi în procese merg şi ei mai departe, deoarece acţiunile lor nu se bazau oricum pe OUG 50, ci pe legi anterioare. 193/2000, de exemplu, care spune că orice  comision din contractul de credit care nu a fost negociat este considerat abuziv şi ilegal.

Războiul continuă.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.