Când ai încercat ultima dată să faci fericită o persoană?

Nu o cunosc pe Andreea Roşca. Nu am văzut-o niciodată, chiar dacă joc tenis aproape săptămânal pe terenurile Federaţiei Române de specialitate. Am citit însă ce a scris Cristina despre ea şi problemele ei şi nu-mi pot opri gândurile de atunci.

Pe scurt: Andreea este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din Europa (câştigătoare a unui titlu european pentru România, printre altele) şi a primit o invitaţie să plece în SUA la un turneu, pe cheltuiala organizatorilor. Dar nu are bani să-şi plătească avionul. Simt, ştiu prin ce trece, am fost oarecum într-o situaţie similară, şi aş vrea să daţi mesajul mai departe, poate îl vor vedea cât mai mulţi oameni care contează. Şi poate că cineva va dori ca numele să-i fie alăturat unei fete care a făcut mai multe pentru sportul românesc, de la înălţimea celor 12 ani ai săi, decât au făcut toţi fotbaliştii care au jucat până acum pe Naţional Arena, un stadion care pare mai degrabă o capelă luminată în care stă murbund fotbalul românesc decât un loc creat pentru ca românii să se bucure.

Eu aş vrea s-o aşteptăm pe Andreea la aeroport după ce ajunge din State cu un trofeu şi cu medalie la gât. Promit că-mi fac timp şi vin acolo. Chiar dacă suntem doi, trei, patru, zece sau o mie de oameni.

Îţi reamintesc că detaliile poveştii ei sunt AICI. Mulţumesc în avans pentru efort.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

5 Comentarii

 1. Un site cu un buton de PayPal nu se poate face? Cat costa biletele? Pana cand trebuie stransi banii astia?
  Pfff, m-a omorat povestea asta. Cata nedreptate! :(

 2. Mircea, din cate stiu toata povestea a aparut de la Loredana Groza, care a primit o scrisoare de la Andreea. Insa nu e importaht d eunde a pornit, ci unde se va ajunge. Am scris si eu ieri de treaba asta, si am inteles de la cunoscuti ca s-a rezolvat problema pt America. Insa nu e singura competitie la care merge. La urmatoarea ceva face?
  Andreea, campioana europeana la tenis a stat 18 LUNI cu ambele picioare in ghips desi la nastere medicii i-au spus ca nu va putea merge niciodata. In tara in care o pitipoanca ia 2.000 euro ca sa prezinte 3 minute chiloti in cluburi, un copil care si-a depasit nu doar conditia, ci a luptat cu propriul corp si cu un diagnostic infiorator, un copil viseaza sa aiba timp sa se uite la UN desen animat, un copil cu o vointa care ne loveste pe toti in frunte ca o maciuca, un copil vrea doar sa aiba bani pentru un bilet de avion ca sa poata concura…pentru Romania. nu pentru ea, nu pentru faima, pentru Romania si pentru a auzi imnul acolo sus pe podium. insa ea e nascuta luptatoare, si va reusi. Dar oare cati alti copii nascuti talentati se pierd in nepasarea celor din jur, a noastra… Bine ca avem Crudute, Borci, Huizi, Butoane, Zane, Elvisi, fotbal… toate astea fac milioane de euro si sunt egale cu ZERO..iar un copil de milioane nu are bani sa poate concura
  Nu mai are rost sa spun ca in Topul meleonarilor lu peshte, pe primele locuri se afla un om care a castigat bani din tenis…
  In plus, Gabriela Vranceanu Firea povestea ieri cum a vrut sa dea o bursa de 20.000 euro unui sportiv si a ajuns sa dea 20 burse a 1.000 euro catre 20 de copii talentati, cu rezultate. Stii care e feedback-ul? Pai unul dintre ei a putut merge la Munchen sa concureze…si a si castigat. Daca nu avea 1.000 euro statea acasa…
  De atat e nevoie pentru un campion… La fotbal televiziunile cumpara cu zeci de milioane de euro drepturile de televizare ale campionatului intern, care este o jena si o bataie de joc la adresa spectatorilor, o adunatura de bamboisti cu etnobotanicele in nas, abia dezlipiti de pe vreo “bomba sexy” care iti ingana cu scuipatul in coltul gurii ca “am dat tot ce-am putut, am incercat sa facem o figura frumoasa” si dinbasta se fac 15 stiri la un jurnal.
  Uita-te ce s-a intamplat cu scrima, cate stiri ai vazut despre campioane, mai mult de una la fiecare jurnal? Cateodata cred ca nu ne meritam campionii…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.