Bloggerii sunt nişte cretini…

…pentru că unul dintre ei a scris despre un subiect pe care nu-l stăpâneşte şi l-a făcut terci. Cu varză. Don’t criticise what you can’t understand.

În plus, bloggerii sunt analfabeţi. Pentru că unii dintre ei nu ştiu să pună virgulele unde trebuie, utilizează termeni pe care nu-i cunosc şi pun un kil de cratime în fiecare text.

A, să nu uit: bloggerii habar n-au să scrie despre maşini pentru că am citit la unul dintre ei că o maşină de oraş nu se ţine bine pe stradă la 200 de kilometri pe oră. Nu se pricep deloc bloggerii ăştia, să-i sfâşiem şi să-i facem drapel. Vorba unei clasice în viaţă.

***

Atunci când generalizezi, rişti să-i jigneşti pe cei care fac parte din acea zonă, dar care-şi fac treaba excelent. Pentru că – guess what? – există foarte mulţi bloggeri care ştiu ce dracu’ vor de la viaţă şi de la ce fac. Ştiu gramatică, vocabular, morfologie şi sintaxă de te pun în cap din gleznă. În plus, sunt bloggeri care ştiu care-i diferenţa dintre V8 şi 8v.

Generalizarea face rău la stomac. Nu e neapărat o dovadă de incoerenţă cerebrală, dar în mod sigur ne ţine pe călcâie în loc să ne facă să evoluăm. Există bloggeri buni şi există unii proşti, există jurnalişti buni şi există şi jurnalişti proşti, există doctori buni şi mai vin şi unii proşti, există Renault-uri bune, dar există şi unele proaste, există service-uri scumpe, dar există şi unele ieftine. Există campanii reuşite făcute de o anumită agenţie, aşa cum există campanii care nu şi-au atins scopul create de exact aceiaşi oameni. Există locuri frumoase în România, dar există şi locuri pe care le vei urî pe viaţă. Există oameni şi există oameni. Iar pentru că toate astea există, cineva inteligent a inventat discernământul.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

14 Comentarii

  • Vreau link de la tine, altfel numele tău nu înseamnă nimic. În plus, articolul ăsta e rezultatul unor discuţii, al unor opinii formulate incorect. Opinii regăsite peste tot în jur. Nu am link spre ce gândeşte un individ sau altul :)

 1. Nu merită să-ţi faci sânge rău pentru un “n” scăpat aiurea.
  “…mitul ăla că toţi ăia care sunt înnebuniți după maşini sunt de fapt agramaţi nu e doar un mit?” E o chestie de discernământ, aşa cum ai spus tu. Pentru unii e mit pentru alţii nu.

  • Ehe, Marieta, eu am o logică după care mă ghidez: dacă scapi litere, e typo/grabă. Dar dacă pui în plus şi e clar că ai vrut s-o pui, deja nu mai e eroare, e prostie. În rest, rămâne cum am stabilit :)

 2. Blogging-ul a devenit ceva in Romania care este inteles prost oricum. Prefer sa scap greseli de gramaticala si sa nu ma intereseze asta atata vreme cat poate ma exprim legat de ceva. Scuze dar chiar nu am timp sa vad daca am pus cratime bine sau daca am pus prea multi de “i” la un cuvant atata vreme cat scriu cand am timp si timp-ul este foarte limitat cand totusi ai si o viata. Blog-ul nu inseamna perfectiune in scris. Blog-ul a ajuns sa insemne asta la noi in tara din cauza faptului ca romanul nu stie decat sa critice orice greseala de care se poate lua. Bloggerul in mod normal nu este absolvent al unei facultati de litere sau jurnalism si nu trebuie criticat ca si cum ar fi.

  In schimb sunt de acord cu a nu scrie despre ceva ce nu stii. Asta este o prostie da. Greseli gramaticale apar si la profesori UNIVERSITARI de Limba Romana care scriu articole. So What?

 3. Dar nu doar bloggerii scriu/vorbesc despre masinii si habar nu au cu ce se papa subiectul. Ce spune @Soacra este foarte corect. Dar asa suntem noi si ne dam cu parerea despre orice… despre absolut orice…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.