30 de ani în pielea personajului

1. Indiferent de ceea ce simți, cineva te vede. Deci dă tot ce ai mai bun în orice faci. Oricând, la orice oră.

2. Există oameni talentați și există oameni muncitori. Uneori, ultimii îi bat pe primii.

3. Vor exista oameni care te vor lovi din senin, fără să le fi făcut vreodată ceva. Ignoră și mergi mai departe, nu pierde timpul cu explicații.

4. Suntem vreo 7 miliarde de oameni pe o planetă frumoasă. Granițele sunt simple convenții politice și culturale, de multe ori complet ilogice, și nu le vei vedea niciodată. Patriotismul e o tâmpenie, bucură-te de ce e bun în țara ta și critică ce ți se pare prost.

5. Nu e destul să faci ce-ți place. Trebuie să faci bine ce-ți place.

6. Nu e obligatoriu ca cei care muncesc mult să facă o treabă excelentă. Nu e obligatoriu ca cei care muncesc puțin să facă o treabă proastă.

7. Spune “nu” când vrei să spui nu și vei fi cel mai fericit om din lume. Chiar dacă nu pare așa, le vei ușura mult viața celor din jur.

8. Minciuna nu are neapărat picioare scurte, dar te va măcina și te vei simți ca un rahat dacă nu vei spune adevărul. Merită să iubești adevărul pentru liniștea cu care vei trăi în continuare.

9. Vei ajuta foarte mulți oameni care te vor călca în picioare la prima șansă pe care-o au. Ajută oamenii în continuare, vei da de momente în care un gest îți va schimba ziua și, poate, viața.

10. Bucură-te de fiecare moment pe care îl ai pentru a sta singur cu gândurile tale.

11. Fii omul pe care îl vezi atunci când te uiți singur în oglindă.

12. Spune-le tuturor ce vor să audă și fă așa cum crezi tu că e bine. Chiar dacă greșești, vei învăța din asta o lecție mai bună decât orice exemplu venit din exterior.

13. Uneori, șefii tăi vor munci pentru tine când tu habar nu ai. Există posibilitatea ca tu să nu afli niciodată asta. Respectă-i respectându-ți munca.

14. Nu există adevăr și munciună în lucrurile care nu pot fi dovedite științific. Economisește timp trecând peste discuții inutile în contradictoriu.

15. Respectă-i și mulțumește-le oamenilor care te învață lucruri. Sunt din ce în ce mai puțini.

16. Cere întotdeauna mai mult de la tine. Când vei învăța să nu fii mulțumit de tine, vei deveni mai bun.

17. Fă din când în când gesturi frumoase fără a avea vreun motiv să faci asta. Surprinde-te și surprinde.

18. Obiectivitatea e un termen inexistent în realitate. Mulțumește-te să fii integru.

19. Prăjește pâinea de câte ori ai ocazia. Pâinea prăjită te va face fericit.

20. Oprește-te din când în când din ritmul nebun al vieții și fă o pauză. Respiră, calmează-te și continuă.

21. Învață să-ți placă să gătești. Gătitul e jocul adulților și nimeni nu te va acuza niciodată de faptul că te joci prea mult.

22. Apropo de asta, încearcă să guști lucruri cât mai multe și mai variate. Nu-ți pierde curiozitatea, vei descoperi gusturi fantastice și unice și te vei urî pentru că nu le-ai găsit mai repede.

23. Nu-i critica pe cei care știu să facă lucruri mai bine decât tine.

24. Du-te în orașe în care nu ai mai fost niciodată și plimbă-te fără să apelezi la hărți sau sfaturi. Vei descoperi lucruri pe care le vei ține minte pentru totdeauna.

25. Fă lucruri dificile, oricât de lung și complicat ți se pare că e drumul din fața ta. Dacă ar fi fost ușor, le-ar fi făcut alții înaintea ta.

26. Principiile sunt bune cât timp nu sunt încălcate. Dacă le încalci, nu mai sunt principii, ci semne de încăpățânare.

27. Suma viciilor nu e întotdeauna constantă. E bullshit.

28. Semnalizează atunci când trebuie. Nu o faci pentru tine, ci pentru cei pe care poate tu nu-i vezi.

29. Nu există lucru mai rușinos decât acela de a nu-ți cunoaște limba. Tot ce vei face în viață se bazează pe comunicare. Iar un om care nu-și cunoaște limba își arată din start limitele.

30. Ești dator să gândești. Ești dator să pui întrebări. Ești dator să continui să descoperi. Suntem pe o planetă care se învârte în jurul unei stele. În galaxia noastră sunt alte 400 de miliarde de stele. Iar în Univers există vreo 200 de miliarde de galaxii. Suntem mici, mici, mici.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

6 Comentarii

  1. 30 de ani… Mihai, iti doresc tot binele din lume, sa fii sanatos, fericit si toate idealurile tale sa devina realitate. La multi ani frumosi! Te pupa tusa.

  2. Acum 30 de ani eram cea mai fericita mamica de pe pamant. Acum sunt la fel de fericita, diferenta e ca atunci era zapada mare,era totul alb, acum ploua. Dar fericirea e aceeasi. La multi ani!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.