Până să o dăm pe cronici și glume noi 2021/2022, trebuie să contemplăm un pic la faptul că în viața asta nimic nu e veșnic. Noua ediție de Champions League seamănă cumva cu un serial de succes ajuns pe la sezonul trei sau patru, moment în care scenariștii introduc tot felul de intrigi neverosimile ca să te țină în priză. Explicați voi altfel că se dă drumul la petrecere cu Leo Messi la Paris, nu la Barcelona, și cu Cristiano Ronaldo revenit pe Old Trafford, după ce acum 12 ani se lepăda de ceața din insulă și se agăța de soarele de pe continent.
Pe lângă asta, se adaugă și faptul că racheții de la Sheriff Tiraspol au prins loc la masa chiaburilor, așa că avem o Ligă a Campionilor al cărui script pare născocit de scriitorii de seriale Netflix. Nu ne plângem neapărat, că în serile de marți și miercuri oricum nu ne clintim din fața micilor ecrane nici dacă vine Iisus Christos în Centrul Vechi.
Sigur, ca să fim cinstiți, există și ceva statornicie în Champions League: absența echipelor din România. Și e păcat, mai ales că ai noștri au încercat de toate ca să prindă și ei un scaun, fie și pe colț, la terasa bogaților. S-au certat pe la TV, au adus cei mai scandalagii tehnicieni, ba uneori creditorii au antrenat chiar ei. Plus că, de câțiva ani încoace, echipele din Liga 1 au rezolvat și numeroase cazuri sociale, angajând jucători liberi de contract veniți după experiențe nefaste prin San Marino ori în divizia a doua a mecanicilor auto din Franța.
Grupa A: Club Brugge – PSG 1-1
OK, știm cu toții că banii nu (prea) aduc fericirea. Doar că, până să-i vedem pe frumoșii nebuni din Bruges cum le pun piedică divelor plătite indecent de un parvenit care s-a trezit cu petrol în curte, nu aveam prea multe exemple de muritori de rând care țin piept cu succes miliardarilor.
Evident, în economia grupei A, egalul obținut de belgieni s-ar putea nici să nu conteze. Însă într-o lume în care analiștii au ajuns să le numere atingerile de balon lui Mbappe și Neymar, pentru ca apoi să se încline în fața „cifrelor incredibile”, performanța lui FC Bruges vine ca un fel de manifest. Se poate, iată, să joci fotbal și s-o faci bine, chit că clubul tău valorează mai puțin decât colecția de ceasuri a lui Messi.
(…)
Continuarea cronicii și cronicile celorlalte meciuri din Champions League pot fi citite exclusiv pe Patreon. Abonează-te și citești textele despre:
Young Boys Berna – Manchester United 2-1
Barcelona – Bayern 0-3
Manchester City – RB Leipzig 6-3
Villarreal – Atalanta 2-2
Sevilla – Salzburg 1-1
Chelsea – Zenit 1-0
Sporting Lisabona – Ajax 1-5
Inter – Real Madrid 0-1
Și-a dat seama că se pricepe (și) la tenis când și-a admonestat aspru un unchi care, la 30-0 pentru Simona Halep, a strigat că urmează 45-0. În copilărie, Ionuț își imagina c-o să fie fotbalist, apoi a visat că va deveni muzician, după care a absolvit Științe Politice și a înțeles că nici măcar politician nu o să ajungă în viața asta. Și-a dat seama, până la urmă, că e mai înțelept să scrie, tăios și apăsat, despre toate astea.