Atunci când mergi la şcoala de jurnalism, primul lucru care trebuie să-ţi intre în cap este “unul dintre rolurile tale, ca jurnalist, este să schimbi lucruri şi atitudini greşite”. Evident, vorbim de doar unul dintre rolurile importante pe care le are mass-media. Rol oarecum denaturat de exemplele recente ale televiziunilor de ştiri, care din propoziţia de mai sus au înţeles doar conjunctivul “să schimbi” şi l-au alăturat politicienilor, preşedinţilor, altor emisiuni.
Ca să nu mă îndepărtez prea mult de subiect, presa auto are un ceva al său. Iar acel ceva – un lucru normal pentru România, o ţară în care industria auto se rezumă la Dacia – este legat de faptul că nu ţi se întâmplă prea des să ai şansa de a schimba lucruri. Poţi să înveţi, poţi să indici, poţi să induci, poţi să explici, poţi să povesteşti, dar rareori poţi să schimbi. Pentru că în lumea auto vorbim mai ales de pasiuni.
Ei bine, astăzi, prin articolul legat de rolul tetierelor în siguranţa pasivă, am reuşit să obţin o reacţie reacţii care m-au bucurat enorm:
- “LOL, dupa ce am citit articolul, am iesit din birou si m-am dus sa verific pozitia tetierei. Nu era OK :(. Acum insa da :)”
- “Primul gand a fost: eu oare cum am tetierele acum? Am distribuit acest articol si sper sa fie multi curiosi si sa fim mai atenti daca pana acum nu am facut-o”
E puţin, dar te face să simţi că lucrurile pe care le faci prind contur. Şi te bucuri.
A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.